Türkiye’de malnütrisyonun (yetersiz beslenme) önlenmesi ve malnütrisyon konusunda toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hayata geçirdiği ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi kapsamında 6 Nisan 2015 tarihinde Şanlıurfa’da sağlık çadırı kuruldu.
Şanlıurfa Topçu (Rabia) Meydanı’nda kurulan çadırının açılışı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü tarafından yapıldı.
Şanlıurfa Halk Sağlığı Uzmanları ve uzman hemşirelerin nezaretinde yapılan taramalarda çocuklar ve yetişkinlerin boylarına, kilolarına, vücut kas kütlesi ağırlıklarına ve benzer ölçümlere bakılarak nasıl beslendikleri değerlendirilecek. 6 -11 Nisan 2015 tarihleri boyunca tüm Şanlıurfa halkı ücretsiz olarak malnütrisyon taramasından faydalanabilecek.
“PİAZZA AVYM’DE MALNÜTRİSYON’A YÖNELİK KOŞU YAPILACAK”
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başlatmış olduğu ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla görülen malnütriyon sorununu ortadan kaldırmayı hedeflendiğini söyleyen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, “Şanlıurfalı çocuklarda görülen malnütrisyon problemini ortadan kaldırmak için Sosyal Güvenlik Kurumu 12 Nisan Pazar Günü saat 10,00’da büyük bir maraton ve halk yürüyüşü de düzenleyecektir. Piazza Alış Veriş Yaşam Merkezi meydanında başlayacak olan koşu ve yürüyüş maratonuna tüm halkımızı davet ediyorum. Maraton süresince yakılan her bir kalori malnütrisyon problemi yaşayan Şanlıurfalılara yardım olacak’’ dedi.
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, hangi yaş grubunda olursa olsun toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve malnütrisyon konusunda çözüm üretmek için çalıştıklarını belirterek, ’’Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu’’ projesi Türkiye’de özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde sıklıkla görülen malnütrisyon sorununa çözüm olmak için atılan büyük bir adımdır. Bilindiği gibi malnütrisyon, vücudun ihtiyacı olan besin öğelerinden yoksun kalması durumudur. Toplumun tüm kesimlerinde görülebilen malnütrisyon, özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan bireylerde daha sık karşılaşılan önemli bir halk sağlığı problemidir. Malnütrisyon sorununu ortadan kaldırmak için herkesi 6-11 Nisan tarihleri arasında Topçu (Rabia) Meydanındaki çadıra ve 12 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan koşu ve yürüyüş maratonuna davet ediyorum’’ diye konuştu.