Fırat Üniversitesi (FÜ) Fırat Teknokent tarafından hazırlanan 1601-TÜBİTAK yenilik ve girişimcilik alanlarında kapasite artırılmasına yönelik destek programı için TÜBİTAK tarafından 1 milyon lira hibe edildi.
Fırat Üniversitesi, 2014 yılında programa başvuran 20 üniversite arasında desteklenen 9 üniversite arasında yer aldı. 1601-TÜBİTAK yenilik ve girişimcilik alanlarında kapasite artırılmasına yönelik destek programı için Fırat Teknokent bünyesinde yer alan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi’ne geri ödemesiz hibe olarak yaklaşık 1 milyon lira aktarıldı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde TÜBİTAK’tan Teknoloji Transfer Ofisi desteği alan ilk üniversite olduğunu belirterek, bu proje sayesinde üniversitede bilginin ticarileşmesi, girişimcilik kültürü ve sanayi ile işbirliğinde yeni ufuklar oluşacağını söyledi. Rektörlüğü döneminde dağınık durumda olan bu projenin altyapısını oluşturan birçok birimin eş güdüm içerisinde çalışma yapabilmesinin önünü açtıklarını dile getiren Rektör Demirdağ, "Hedeflerimiz en kısa zamanda TÜBİTAK-1513 desteğini almak. Projenin hazırlanması sırasında katkı verenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Proje yöneticisi ve Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ise, projenin tüm aşamalarında kendilerini destekleyen Rektör Demirdağ başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, sorumluluklarının gereğini yapacaklarını ifade etti.
4 kişilik bir uzman ekibin bulunduğunu Fırat Teknokent bünyesinde kabul edilen proje kapsamında 12 kişilik uzman bir ekiple çalışacağı belirtildi.