Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, yapılan faaliyetlerle topluma Osmanlı ahlakını özde yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ve genel merkez yöneticilerinin katılımıyla İstanbul Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde gece buluşması düzenlendi.
Buluşmada konuşan Genel Başkan Canpolat, “sigaraya hayır” kampanyası gibi ahlaki eğitim ve öğretim kampanyaları düzenlediklerini ve Gençlik Kolları Başkanlığı’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade etti.
Osmanlı ahlakını özde yaşamayı ve yaşatmayı hedeflediklerini kaydeden Canpolat, Gençlik Kolları Başkanlığı’nın toplumda gençliğin sözcülüğünü yapacağını vurguladı.
“OSMANLI MEDENİYETİNE, BARIŞ VE KARDEŞLİĞE KATKI SAĞLAMAK İÇİN BİR ARAYA GELMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ”
Osmanlı medeniyetinin adalete ve hoşgörüye önem verdiğini, bununla beraber ortaya çıkan gençliğe ilgisiz kalmayacaklarını aktaran Canpolat, konuşmasına şöyle devam etti:
“Eğitim ve öğretimde gençliğin doğru kaynaklarla zihinlerinin doldurulması maksadıyla çeşitli çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar, yurt genelinde başlayan çalışmalardır. Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Teşkilatları ile İstanbul’da ilk tavsiye toplantısı yaparak, Anadolu’da Osmanlı torunlarını yeniden ahlaklı bir şekilde ayağı kaldırmaya çalışıyoruz. Osmanlı medeniyetine, barış ve kardeşliğe katkı sağlamak için bir araya gelmekten dolayı mutluyuz.”