Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı İlbistanlı köyünde 4 yıl önce meydana gelen heyelan sebebiyle evleri kullanılmaz hale gelen Emin (73) ve Döndü Koşar (70) çifti, yaşamlarına 60 yıl önce okudukları köy okulunda devam ediyor.
4 yıl önce ilçeye bağlı İlbistanlı köyü Kocalar mevkiinde aşırı yağmurlardan dolayı heyelan meydana geldi. Heyelanda Emin Koşar’ın oturduğu ev hasar görerek kullanılmaz hale geldi.
Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nce Emin Koşar’ın evine kullanılamaz raporu verildi ve evin boşaltılması istendi. Evde eşi Döndü Koşar ile birlikte yaşayan Emin Koşar kalacak yeri olmayınca, Kadirli Kaymakamlığı yaşlı çifti 10 yıldır kullanılmayan İlbistanlı-Kocalar İlkokulu’na yerleştirdi. Koşar çifti 4 yıldır içerisinde sıra, masa, kara tahtanın olduğu okulda yaşıyor.
"TEK İSTEĞİM DÜZENLİ BİR EVE GİRMEK"
Okulun sınıflarını kendilerine oda yapan Emin Koşar 60 yıl önce eğitim ve öğretim gördükleri okulda eşi Döndü Koşar ile sınıflarda sıralara oturarak nostalji yaptıklarını belirtiyor. Tek isteğinin düzenli bir eve yerleşmek olduğunu belirten Emin Koşar, “4 yıldır bir çok yere başvurdum. Ancak bir netice alamadım. Bu zamana kadar bu okulda oturduk. Kendi evimde oturmama müsaade etmiyorlar. Ortada kaldık. Biz nerede yaşayacağız. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.
"KENDİMİ ÖĞRENCİ GİBİ HİSSEDİYORUM"
Tüm okulun sınıflarında eşyaları bulunduğunu belirten Döndü Koşar ise tek başına bu kadar geniş yerde temizlik yapamamasından dertli. Birde kendisini hala öğrenci gibi hissettiğini belirten Döndü Koşar, “Ben bu okulda okudum. 60 yıl sonra okula geri döndük. Kendimi hala öğrenci gibi hissediyorum. Eşimle birlikte bir ömür boyu tüm birikimimiz bir evdi. Evimiz de heyelanda yıkıldı. Yetkililer bize bir çözüm bulsun” şeklinde konuştu.