Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Aday Adayı Dr. Ali Fazıl Kasap, 2014 yılında 205 şirketin kapandığını bildirdi.
Seçim çalışmaları kapsamında Kütahya esnafıyla bir araya gelen Dr. Kasap, “AK Parti döneminde Kütahya diğer illere fakirleştirilmiştir. Kütahya, AKP iktidarında Azot, Şeker, Eti Gümüş gibi kamu iktisadi teşekküllerini kaybetmedi. Özel şirket açılma oranlarında azalma görülürken, kapanma oranları Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde. Geçtiğimiz yıl Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak ticaret hayatına başlayan 414 işletmenin 205’i kapandı. Kapanma oranında bir önceki yıla göre yüzde 33 artış olması ilimiz ekonomisinin nasıl geriye gittiğinin, esnafımızın, işadamımızın büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğunun resmidir” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz yıl 205 işletmenin kapandığına değinip burada işletme sahiplerinin yanı sıra aile bireyleri ve personellerinin de mağduriyet yaşadığına değinen Dr. Kasap, “Herkesin mutlu olduğunu iddia edenler, bu kentteki işsiz olan genç nüfusun farkına varmalı. İş bulan asgari ücret statüsünde değerlendiriliyor. Dolayısı ile geçinemeyen genç nüfus, bu ilden farklı bir il’e gidiyor. Bizler yalnızca para değil hemşerilerimizi de kaybediyoruz. 205 işletme kapandı gözü ile bakmayın bu duruma. Aile bireyleri, çalışanları ve hatta çalışanların yakınları da bu durumdan etkileniyor” ifadelerini kullandı.
7 Haziran seçimleri ile CHP teşkilatının özellikle Kütahya’da bir ivme yakalayacağı ve bu yükselişle Kütahya’nın kaybettiği değerlerin tekrar kazandırılması için mücadele vereceğine değinen Fazıl Kasap, “Bizler bu güne kadar şahsımız adına bir talepte bulunmadık toplumdan. Şimdi Kütahyalılardan kaybedilen değerleri kazanmak için, genç nüfusun Kütahya’da kalabilmesi için, ekonominin dalgalanmadan, ticari işletmelerin kaygı gütmediği bir il haline gelebilmek için desteklerini istiyoruz” dedi. (EFE)