Galatasaray Kulübü, başkanı Duygun Yarsuvat, kulübün Olağan Divan Kurulu toplantısında şoke eden açıklamalrda bulundu. Yarsuvat, futbol takımının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretinden önce devletle olan bağlarının olumsuz olduğunu ancak bu ziyaretten sonra tüm kapıların kendilerine açıldığını söyledi.

Konuşmasına kulübün menfaatlerini korumak için her şeyi yaptıklarını belirterek devam eden Yarsuvat, "Galatasaray'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Benim ne görüşte olduğumu herkes bilir. Ama ben burada Galatasaray'ı temsil ediyorum. Ak Saray'a gidişin ardından Galatasaray'a bütün kapılar açılmaya başladı! Artık Belediye ve bakanlıklara ulaşabiliyoruz. Yol yapmak istedik. Belediyeye hemen ulaştık. Stadın çatı sorunu vardı. Kimseye ulaşamıyorduk. Daha sonra konuştuk. 'Biz niye kavga ediyoruz?' dedik ve anlaştık. Ak Saray konusuyla ilgili Hayri'nin (Kozak) dediği doğrudur. Bana mesaj geç geldi, telefonum zaten kapalıydı. Siz çoğu şeyin izin alınarak, plânlı yapıldığını zannediyorsunuz. Ama öyle değil. Spontane gelişti. Ben de gitmedim. " dedi.


"FENERBAHÇE'Yİ GALATASARAYLILAR KURDU"

Öte yandan, Divan üyesi Oral Yılmaz, Galatasaray'ın hep enleri, ilkleri yaptığını hatta federasyonları bile Galatasaray'ın kurduğunu söyleyince başkan Duygun Yarsuvat,araya girdi ve "Fenerbahçe'yi de" diye seslendi. Yarsuvat'ın, Oral Yılmaz'ın olan bitene bir anlam verememesi üzerine "Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu" diye ikinci kez seslendiği görüldü.