Pursaklar Belediyesi Ayyıldız Hanım Evi’nde düzenlenen seminerde öfke kontrolü masaya yatırıldı. Uzmanlar, doğal bir duygu olan öfkenin, şiddet anlamına gelmediğini söyledi.
Pursaklar Belediyesi Ayyıldız Hanım Evi’nde “Öfke Kontrolü” konulu bir seminer düzenlendi. Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Psikologlarından Selma Yazgeç’in konuşmacı olduğu seminere çok sayıda hanım katıldı. Psikolog Selma Yazgeç, yaptığı sunumda öfke ile şiddetin aynı olmadığını belirtti. Öfkenin doğal bir duygu olduğunu ifade eden Yazgeç, “Öfkelenmek şiddetle aynı anlama gelmemelidir. Duygularınızı açıkça ifade edebiliyor ve sorumluluklarınızı biliyorsanız, olumsuz duygularınızı da karşı tarafa sağlıklı bir şekilde aktarabilirsiniz” dedi.
Öfke kontrolünü sağlamanın yollarını da anlatan Selma Yazgeç, öfkenin altında yatan gerçek düşüncenin tespit edilmesi, bulunulan ortamın terk edilmesi, dikkatin başka şeylere çevrilmesi, rahatlama ve farkındalık oluşturmak, soğukkanlı ve sakin davranmanın önemli olduğunu kaydetti.