Basın Yayın ve Enformasyon (BYE) Antalya İl Müdürü Esen Diler yaptığı yazılı açıklamada, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki milletvekili seçim sistemine ilişkin verilerin tüm boyutlarıyla yer aldığı "Türkiye’de Milletvekili Seçimleri" başlıklı bir kitapçık hazırlandığını bildirdi.
Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Almanca olmak üzere 5 dilde hazırlanan kitapçıkla, yerli ve uluslararası kamuoyunu Türkiye’deki milletvekili seçim sistemi ile seçim atmosferi konusunda bilgilendirmenin hedeflendiği belirtilen açıklamada, "Kitapçık, milletvekili seçim sisteminin tüm teknik detaylarıyla anlatıldığı Milletvekili Seçim Sistemi, seçim güvenliğini sağlamak üzere alınan önlemleri içeren Seçim Güvenliği ve Türkiye’deki seçim tarihinin kısa bir özetini aktaran Seçim Tarihi başlıklı 3 bölümden oluşuyor" denildi.
BYE Antalya İl Müdürü Esen Diler açıklamasınra, yerli ve uluslararası kamuoyunu seçim sistemi konusunda bilgilendirme amacıyla hazırlanan kitapçığın yanı sıra, "Oyumuzu nasıl kullanacağız?", "Milletvekili seçimlerinde kimler oy kullanabilir?" ile "Seçim günü sandık kurulunda kimler oy alır?" başlıklarıyla 5 dilde bilgilendirici infografikler ile "20 Soruda Türkiye’de Seçimler" başlıklı bir broşür de hazırlandığını kaydetti.
Diler açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Öte yandan, seçim kitapçıkları ile görsel materyaller, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini takip etmek isteyen yerli ve uluslararası basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, Genel Müdürlüğümüz ve Anadolu Ajansı’nın işbirliğiyle, 07 Haziran 2015’te Ankara, İstanbul, Berlin ve New York’ta kurulacak olan 4 ayrı basın merkezinde de dağıtılacak. ’Türkiye’de Milletvekili Seçimleri’ kitapçıklarına ulaşmak için http://byegm.gov.tr/turkce/secimkitapciklari ’Türkiye’de Milletvekili Seçimleri’ konulu görsel materyallere ulaşmak için http://byegm.gov.tr/turkce/secimbrosurleri http://byegm.gov.tr/turkce/seciminfografikleri."