Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında” seminer düzenlendi. Seminere katılımın az olmasından dolayı Oda Başkanı Pektaşoğlu sitemde bulundu
Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Esnaf Odası Yönetim kurulu üyeleri ile az sayıda esnaf katıldı.
Seminer öncesinde kısa bir konuşma yapan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, katılımın azlığından yakınarak “Bu seminer için 1250 kişiye bir oda olarak ulaştık, mesaj attık, sanal alemde duyurularda bulunduk. Ticaret Odası keza aynı şekilde bilgilendirmede bulundu ama gelen kaç kişi bakın. Ondan sonra da Odalar ne yapıyor diye söyleniyorlar. Ben az da olsa katılım sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bu yasa artık İlçemizde uygulanmaya başlandı. Akbük’te denetimler başlandı ve cezalar çok ağır; sizler için bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Seminerde A Sınıfı İş sağlığı ve Güvenliği uzmanı Muhammet Mustafa Fert, 30 Haziran 2012 tarihinde kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasıyla ilgili bilgiler verdi. Yasanın 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren maddelerinin esnafları yakından ilgilendirdiğini belirten Fert “İşyerinde doktor, hemşire, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurmayı zorunlu hale getiren ilgili kanun maddelerinin ise 1 Temmuz 2013 tarihinde uygulamaya girecektir.01.01.2013’te yürürlüğe giren üç madde ise şu zorunlulukları getirmektedir; "6331 Sayılı Kanun 17. Madde; İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi zorunluluğu (Her işverenin çalışanlarına vermesini gerektiren eğitimdir) Uyulmadığı durumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca uygulanacak yaptırım; her bir çalışan için her denetimde 1.000-tl. (yaptırım işverene uygulanmaktadır.) 6331 Sayılı Kanun 10. Madde; Risk Değerlendirmesi ve Analiz Raporu hazırlama zorunluluğu. (Her iş yerinin iş yerindeki yaşamsal riskleri tek tek belirleyip rapor haline getirilmesi.) (Denetimlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince yapılacak denetimlerde gösterilmesi zorunludur.) Uyulmadığı durumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yaptırımlar uygulanacak.” şeklinde bilgiler sundu.