Şahinbey Belediyesi tarafından, sosyal tesislerde düzenlenen okuma-yazma kurslarına katılan 2 bin 700 vatandaş, eğitim alarak okuma-yazma öğrendi.
Şahinbey Belediyesi, bünyesindeki sosyal tesislerde 2009 yılından bu yana devam eden okuma-yazma kursları ile eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. 2013 yılı verilerine göre 68 bin 893 kişinin okuma yazama bilmediği Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi bünyesindeki kurslara katılan 2 bin 700 kişi okuma-yazma öğrendi.
Özellikle kadınların büyük rağbet gösterdiği kurslardan mezun olan kursiyerler, okuma-yazma öğrenince hayatlarında yeni bir sayfa açıldığını söylediler.
“OTOBÜS YAZILARIN BİLE OKUYAMIYORDUK”
Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’ndeki kursa katılarak okuma-yazma öğrendiğini söyleyen Gurbet Gülter, okumayı öğrenmeye başladıktan sonra hayatında birçok şeyin kolaylaştığını ifade ederek, “İyi ki böyle bir kurs açılmış şimdiye kadar otobüse binerken bile zorluk çekiyordum. Şimdi okuma-yazma öğrendim. Yazıları kendim okuyarak hangi otobüse binebileceğimi biliyorum. Bakkalda, markette hesap yapabiliyorum. Alacağım ürünün markasını okuyabiliyorum. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir kurs açtığı için teşekkür ederim” dedi.
“TESİSTEKİ İMKANLARIMIZ ÇOK FAZLA”
Yine tesiste eğitim alarak okuma-yazma öğrendiğini söyleyen Fatma Özyurt da, tesislerin bütün imkanlarından yararlandığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Sosyal tesislerde çok geniş imkanlar var. Ben buraya gelmeden önce hiç matematik bilmiyordum okuma yazmam çok zayıftı şimdi gidip geldiğim yeri biliyorum. Okuma-yazma öğrendim, matematik öğrendim. Tesisin her türlü imkanından da faydalanıyoruz. Allah Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun. Bizim kendimizi geliştirmemiz için çok geniş imkanlar sundu.”
TAHMAZOĞLU: “KURSLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eğitimlerin devam edeceğini belirterek, “Gaziantep’te var olan eğitim sorunlarını çözmek için Şahinbey Belediyesi olarak bizde çalışmalar yapmaktayız. Sosyal tesislerimiz bir okul gibi hizmet vermekte. Bulunduğu mahalle halkına mesleki eğitim veren sosyal tesislerimiz bunun yanı sıra, resim, müzik, el işi gibi hobi kursları açarak vatandaşların sosyal hayata katılmasını sağlıyor. TEOG ve LYS kurslarımızda da yine öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasını sağlıyor. Devam eden okuma-yazma kurslarımız büyük ilgi görüyor. 2009 yılından bu yana sosyal tesislerimizde 2 bin 700 vatandaşımız okuma-yazma öğrenmiş durumda. Bu alanda yaptığımız çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.