AK Parti Çorum İl Yönetim Kurulu Üyeleri 7 Haziran seçim öncesi Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun Eşi Necla Uslu ve kızı Nagehan Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ve İl yönetim Kurulu üyeleri Çorum İnci Park’ta buluştu. Toplantıya Ensar Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Kander, Asude Kadın ve Aile Derneği, Fasl-ı Bahar Derneği, Muradiye Kültür Vakfı, İpekyolu Derneği, Kızılay Derneği, Ekader ve Derman Derneği temsilcileri katıldı.
AK Parti İl Yönetim Kurulunun bayan üyeleri tarafından düzenlenen ve piknik tadında gecen bu buluşmada sırasıyla STK temsilcileri konuştu. Ardından Hatice Külcü, Necla Uslu ve Milletvekili Adayı Lürfiye İlksen Ceritoğlu Kurt birer konuşma yaptı.
AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Meryem Demir, “Biz AK Parti sevdalıları bu yola çıktık, bu dönem bir çığır açmak istiyoruz. Bu anlamda siz değerli STK’ların desteğini bekliyoruz.” dedi.
AK Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu ise “Çorum’a ve Çorum halkına büyük faydaları olan, halk ile devletin arasındaki bağı kuran, halkın ihtiyaçlarını, isteklerini yetkililere doğru ve hızlı bir şekilde ulaştıran Sivil Toplum Kuruluşları’dır. Sivil Toplum Kuruluşları Osmanlılar zamanın da vakıflar olarak açılmıştır. 1300’lü yıllardan beri Çorumda 247 Vakıf kurulmuştur. Bunların yüzde 30’nun kurucuları bayanlardır. Bizim Anadolu kadınının üretme ve yardım konusundaki istekleri takdire şayandır. Bizler de hala bu geleneği sürdüren değerli ve başarılı STK bayanlarını kutluyoruz. Vatanımız birdir, tekdir ve değerlidir. Biz Türk ulusu olarak bağımsızlığımıza düşkün bir milletiz. Siz nasıl ki devletin halk içinde gören gözü duyan kulağı iseniz, devlet içinde halklara ulaşabilecek güçlü kurumlarsınız. Güçlü bir devlet, güçlü bir halk için birlikte çalışmak sizlerle birlikte yola çıkmak istiyoruz. Katılımınnızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.