Bartın'da merkeze bağlı Çiftlik köyünde çiftçilik yaparak hayatını kazanan 61 yaşındaki Halil Öztürk,  küçük yaşta geçirdiği bir ameliyat nedeniyle bacağında engel oluşması üzerine askerlik yapamadı.
TÜRK BAYRAĞI SEVGİSİ
Askerlik yapamaması nedeniyle Türk bayrağı sevgisini göstermek isteyen Öztürk, bu nedenle kırmızı gömlek giymeye karar verdi.

41 YILDIR KIRMIZI GÖMLEK GİYİYOR
Evinde 50'yi aşkın kırmızı gömlek bulunduğunu ifade eden Öztürk, yaklaşık 41 yıldır sürdürdüğü alışkanlığıyla kentte ''kırmızı gömlekli adam'' olarak da nam saldığını belirtti.

"KIRMIZI GÖMLEK NASILSIN"
Öztürk, ''Yaklaşık 41 yıldır kırmızı gömlek giyiyorum. Bartın'da vatandaşların yanı sıra siyasiler, bürokratlar adımı bilmez 'kırmızı gömlekli' diye tanır. Adımı bilen sayılıdır. Telefonla aradıklarında dahi 'kırmızı gömlek nasılsın' diye hitap ederler. Bundan da hiçbir zaman şikayetçi olmadım, tam tersine mutlu oluyorum" diye konuştu.

DAMATLIĞI DA KIRMIZIYDI
Kırmızı gömlek sevgisi sayesinde sadece Bartın değil, çevre illerin yanı sıra Ankara ve İstanbul'da da ünlendiğini ifade eden Öztürk, 48 yaşında evlendiğini ve damatlık gömleğinin de kırmızı olduğunu anlattı.