GİRESUN (AA) -  Yağlıdere Genç İş Adamları Derneği kuruluşuna özel olarak Yağlıdere’de konferans düzenledi.

Yağlıdere Genç İş Adamları Derneği Başkanı  Kenan Kır, konferans öncesi yaptığı konuşmada, derneklerinin 16 genç esnafın bir araya gelmesiyle 30 ocak 2015 tarihinde kurulduğunu söyledi.

Dernekleri hakkında bilgi veren Kır, "Derneğimiz hiçbir siyasi akımın etkisinde değildir. Veya hiçbir dini cemaatin tesiri altında da değildir. Dernek Mart ayında bir eksiklik olmazsa kadın, aile, çocuk ve madde bağımlılığı hususunda konferans hazırlamaktadır. Nisan ayı içeresinde Hitit Üniversitesinden bir hocamızın katılımıyla Kıbrıs harekatı, Kıbrıs mücadelesi  hususunda bir konferans tanzim edilecektir. Devamı da olacaktır. Böylelikle dernek, Yağlıdere’ye hizmet edecektir. Konferansımıza uzaktan yakından katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Çaycıoğlu "Genel Türk Tarihi ve Tarih Bilinci" adlı konferans verdi.

Konferansı, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Bayram, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.