Mardin’in Dargeçit ilçesinde 23 Aralık 2015 tarihinde bir eve düzenlenen saldırıda 70 yaşındaki Necim Kılıç, 50 yaşındaki eşi Fatma Kılıç ve 34 yaşındaki kızları Sabahat Kılıç hayatını kaybetmişti. İHA, olayın yaşandığı evi görüntüleyerek görgü tanıklarıyla konuştu. Görgü tanığı isminin yazılmaması şartıyla yaşanan dehşet anlarını şöyle anlattı:

“Malumunuz ilçemiz Dargeçit’te 11 Aralık ile 29 Aralık 2015 tarihleri arasından sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Zaman zaman yaşanan çatışmaları gizlice pencereden izliyorduk. Bahsettiğiniz olayın büyük bir bölümüne şahit olduk. 22 Aralık günüydü, polis ve askerler Safa Mahallesi’ne girmek istedi. Ancak mahallenin hakim yerlerine PKK’nın keskin nişancıları konumlanmıştı. Polis ve asker mahalleye girer girmez keskin nişancılar ateş açtı ve bazı polis ve askerler yaralandı. Salı günüydü ve polisler gün boyu uğraştı ama keskin nişancılar nedeniyle mahalleye giremediler. Ertesi gün yani 23 Aralık Çarşamba günü akşamdı. Saat 20.00 civarlarında keskin nişancılar yine ateş etmeye başladı. Tabi ilk başta polisin yine mahalleye girmeye çalıştığını zannettik, fakat mahalleye girmeye çalışan polis yoktu. Gece olduğu için kurşunların nereye sıkıldığını hemen fark ettik. Kurşunlar Necim dayının evinde parlıyordu”. 



Olay anında sadece Necim Kılıç’ın evinin bulunduğu sokakta elektriğin olduğunu aktaran görgü tanığı, “Safa Mahallesi ile Saray Mahallesi arası çok yakın. Tabi Safa Mahallesi’nde elektrikler yoktu, ancak Necmi dayının evinin bulunduğu Saray Mahallesi Kılıç Sokak’ta elektrikler vardı. Hemen evinin dibinde de bir elektrik direği vardı ve evinin tamamını aydınlatıyordu. Bizim daha sonra aldığımız bilgilere göre; Necmi dayı dışarıda bulunan lavaboya gitmek isterken PKK’nın keskin nişancıları ona ateş açmış. O yere yığılınca eşi görüyor ve yanına gidiyor. Yanına gidince keskin nişancılar bu kez eşini hedef alıyor. Çığlıkları duyan iki kızı da çıkınca onlar da hedef alınıyor. Tüm aile fertlerini bu şekilde vuruyorlar. Orada bunların dışında bir polis de omuzundan yaralanmış. Necmi dayı çok dürüst biriydi, dindardı ve dindarları seviyordu. Dindarlığından dolayı PKK’lılar zaten onu sevmiyordu, bu yüzden hedef alınarak katledildiler” ifadelerini kullandı.