ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesince kentte yapılacak olan ve yaklaşık 20 milyon lira değerindeki meydan projesi için Özelleştirme İdaresince belediyeye devredilen tekel binasının yıkımı törenle gerçekleştirildi.

Gazi Caddesi üzerindeki binanın önünde gerçekleştirilen törende konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yapılacak projenin kente yeni bir imaj kazandıracağını belirtti.

Kente ziyarete gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yaptıkları talep üzerine meydan projesi için kullanılmayan eski binanın belediyelerine devredildiğini anlatan Külcü, daha sonra binanın yanında bulunan İl Genel Meclisi ve Sağlık Müdürlüğü binalarının da yıkılacağını belirtti.

Çorum'un yıllardır özlemini duyduğu modern bir meydana kavuşacağını dile getiren Külcü, "Modern bir meydan projesi ile halkımızın karşısına çıktık. Çok anlamda kullanıma sahip olacak ve kentimize yeni bir görünüm kazandıracak olan bu projemizi 2017 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık olarak 22 dönüm üzerinde kurulacak olan meydanın maliyeti de 20 milyon liradır" dedi.

Külcü'nün konuşmasının ardından AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Milletvekili Cahit Bağcı da yaptıkları konuşmada Başkan Külcü'ye prestij proje için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından yapılan duanın ardından binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkımı vatandaşlar da izlerken bir vatandaş yıkım sırasında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile cep telefonuyla öz çekim yaptı.