Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Kuşcu Mahallesinde bu sene yağışların bol olması dolayısıyla şükür duası edildi.
Etkinlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve vaaz sonrası yağmur ve şükür duası gerçekleştirildi. Öğle namazının ardından davetlilere mahalle halkının bağışladığı kuzu ve pirinçten yapılan yemekler ikram edildi.
Polatlı ve çevre mahallerden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Av. Gazi Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Polatlı ve Haymana’nın Ankara tarımında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu sene de yağışların bol olması nedeniyle Çiftçilerimiz şükür duası programı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kuşçu Mahallesinde gerçekleştirilen yağmur ve şükür duasının gerçekleşmesi konusunda yoğun bir çaba sarf eden Muhtar Zeynel Dereköy ise mahalle halkının destekleri ile beraber geleneksel hale gelen bir etkinliği yaşattıklarını belirterek, "Eskiden yağmur duasına çıkardık. Yağışların az olmasından dolayı, şimdi ise Rabbim yüzümüze güldü. Bugünde şükür duasına çıktık, mahalle sakinlerimizin bağışladığı et ve pirinç ile programımızı gerçekleştirdik. Allah hepsinden razı olsun" dedi.