Anneler günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, kadınların AK Parti’yi erkeklerden daha çok desteklediğini söyledi.
Ak Parti Antalya milletvekili adayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği tarafından bu yıl ilki Döşemealtı Düzler Çamı mesire alanında düzenlenen Uluslararası Yörük Festivali’ne katıldı. Festivale Ak Parti İzmir Milletvekili Aday Savcı Sayan, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mesire alanında kıl çadırları kuran vatandaşlar burada çeşitli ikramlarda bulunup gösteriler sergileyerek Yörük kültürünü canlandırdı.
Festivale katılan Elvan, bir kıl çadırda oturup vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Kepez Kent Ormanı’nda düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katıldı. Anneler gününün önemli olduğuna dikkat çeken Elvan, annelerin sadece bir gün değil her gün hatırlanıp sevilmesi gerektiğini kaydetti. Kadınların geri plandaymış gibi görünse de aslında her zaman onların ön planda yön verenlerden olduğunu ifade eden Elvan, “Aslında geri planda gibi görünseler de bizleri idare eden bize yön veren hep kadınlarımız annelerimiz oldu. Anneleri dolu olan topraklarda yaşıyoruz o yüzden bu topraklara analarımızın adını verdik Anadolu dedik” diye konuştu.
“KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA ÇOK DESTEKLİYOR”
Türkiye’de farklılıklarla iç içe yaşayan bir halkın olduğuna dikkat çeken Elvan, bu durumdan rahatsız olanların türlü oyunlar sergilediğini ifade etti. Kadınların bu oyunları kolayca fark ettiğini de belirten Elvan, “Bizdeki insan sevgisi inanın hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Bizler yıllarca farklılıklarımızla kardeşçe yaşadık. Bizim birlikte kalkınıp gelişmemizden rahatsız olanlar var. Dış ülkeler bizim gelişip büyümemizi istemiyor. Son 12 yıllık süreçte gerçek anlamda milli irada hakim oldu kadınlarımızın AK Parti’ye desteği erkeklerimizden daha yüksektir. Sizler bu ülkede yaşananları ve oynanan oyunları daha iyi anlıyorsunuz. Biz birlikte yaşamak ve kardeş olmak istiyoruz” diye konuştu.