GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl genel Meclisi ocak ayı toplantıları başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında başlayan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantının ilk gününde, gündemdeki maddeler görüşüldü.

Toplantıda İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı gelir, gider, hesap ve işlemlerinin denetimi için İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan 5 kişilik Denetleme Komisyonu üyesi seçimi yapıldı. Gizli oy yöntemiyle yapılan seçim sonucu AK Parti grubundan Hüseyin Bedir, Zülfikar Bal, Fikret Akan, MHP grubundan da Hayati Topçu ve Mustafa Adil Gürses mevcudun tamamının oyunu alarak seçildi.

Meclis Başkanı Bayraktar, seçimin ardından yaptığı açıklamada, yasa gereği her yeni yılın ilk oturumunda seçilen komisyonun karar tarihinden itibaren şubat sonuna kadar çalışacağını, mart ayı ortasına kadar da hazırladıkları raporu Meclis Başkanlığına iletmeleri gerektiğini belirterek, raporun nisan ayındaki toplantılarda görüşüleceğini söyledi.

Bayraktar, komisyonun ilk toplantıda kendi arasında başkan seçerek görev dağılımı yapacağını da ifade ederek, komisyona başarılı çalışmalar diledi.

Toplantıda daha sonra Tekke köyünde üniversite öğrencilerine yurt olarak devredilmesi planlanan atıl durumdaki yatılı okul yurdunun, aralık ayında komisyona gönderilen imar tadilatı konusu görüşüldü.

Bayraktar, atıl ve boş durumdaki binaların yurt sorunu olan üniversite öğrencilerine yönelik tesis yapılabilmesi için eksiklerinin tamamlandığını belirterek, yurt sorununa katkı sağlayacak tesis için son engelin de aşıldığını sözlerine ekledi.