Eskişehir Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, 23’üncü yıl dönümlerinde Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını kaydetti.
Eğitim Bir-Sen’in kavga ve çatışma yerine hizmet ve barış sendikacılığı anlayışıyla çıktıkları bu yolda dinamik, refleksleri daha güçlü, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan öncü olduklarını dile getiren Karaman, “Mazlumun ve mağdurun yanında, zalimin karşısında yer almak şiarıyla başlayan özlük ve özgürlük mücadelemiz, kuruluş amacımızda da olduğu gibi hak aramanın merkezi, çözümün adresi olmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.
Eğitim Bir-Sen’in 14 Şubat 1992 yılında şair yazar Mehmet Akif İnan tarafından 15 eğitim çalışanı ile birlikte kurulduğunu ifade eden Karaman, “Eğitim Bir Sen, Akif İnan’ın ‘yoluna diken döken ellerin, gün gelir görülür hep kuruduğu’ dizeleri doğrultusunda ortaya koyduğu gayretle, can yakan birçok sorunun çözümüne katkı sunmuş, kamu çalışanlarının hayatında dönüm noktası olacak kazanımlara da imza atmıştır” ifadelerini kullandı.
Şube Başkanı Karaman, son olarak güçlerini oluşturan bütün üyelerine ve onu temsil eden teşkilatlarına teşekkürlerini sundu.