İzmir’in Buca ilçesindeki trafik sorununu ortadan kaldırmak isteyen Buca Belediyesi, Kaynaklar’a dönüş kavşağında yol genişletme çalışması yaptı.
Buca Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yaz mevsiminin gelmesi ile özelikle hafta sonları Kaynaklar’a gidişlerde oluşan trafik sorununu ortadan kaldırmak isteyen belediye, bu kapsamında hareket geçti. Atatürk Caddesi’nin Kaynaklar dönüş kavşağından sonra tek şeride düşen yolu genişletme çalışması başlatan ekipler, otoyol bağlantı yolunu da 18 metre genişletecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi tarafından ortaklaşa gelişecek proje kapsamında, Buca Belediyesi şantiyesi 17 metre geri çekilerek yolun genişliği 17 metreden 35 metreye çıkarılacak. Tınaztepe otoyol bağlantı yolunda özellikle sabah ve akşam işe gidiş geliş saatleri ile hafta sonları ilçeye giriş ve çıkışlarda yaşanan trafik yoğunluğu, yolun Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsü girişine kadar genişlemesi ile son bulacak.
Otoyol bağlantı yolunda gerçekleşecek çalışma ile ilçeye giriş ve çıkışların rahatlayacağını ifade eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bu doğrultuda merkezde oluşan trafiğinde azalacağını belirtti.