SAMSUN (AA) - Samsun'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında 64 kişiye sertifikaları verildi.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi son sınıf öğrencisi Soykan Yıldırım da eğitimlere katılarak "çobanlık" olarak bilinen "Sürü Yönetimi Elemanı" sertifikasını aldı. 

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, bir otelde düzenlenen törenin açılış konuşmasına, emeklerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek başladı. 

Kursu açtıklarında katılımın az olacağı endişesini taşıdıklarını aktaran Güven, 2015 yılında 475 kişiye ulaşan, sadece sürü yönetimi elemanı değil seracılık, budama ve tarımla ilgili diğer alanlarla ilgili kurslar açılacağını dile getirdi.

Güven, talep gelmesi halinde yeni kurslar açabileceklerini de sözlerine ekledi.

- Üniversiteli "çoban"

Kursiyerler adına konuşma yapan koyun ve keçi yetiştiricisi, aynı zamanda üniversite öğrencisi Yıldırım ise Atakum ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşadığını, kursa katılarak hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili bakım, besleme, hastalıklarla mücadele konusunda faydalı bilgiler edindiğini vurguladı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım, küçüklüğünden itibaren veteriner olmak istediğini ancak yeterli puanı alamadığı için beden eğitimi alanında eğitimini sürdürdüğünü kaydetti.

Hayvanlara karşı yoğun bir sevgisinin olduğunu açıklayan Yıldırım, "Sadece koyun üzerine değil at, köpek, kanatlı hayvanlara karşı sevgim var. Hayvanlar konusunda bilgilenmek istedim. Okuluma engel de olmadı. OMÜ'de beden eğitimi bölümünde son sınıf öğrencisiyim ama hayalimde hep hayvanlarla ilgili bir meslek yapmak vardı. Eğitim 15 gün sürdü. Bu aşamadan sonra eğitimimi zirveye ulaştırmak istiyorum" dedi. 

Yıldırım, özellikle hayvanlara, hastalandıkları anda ilk yardımın nasıl yapılacağı konusunda faydalı bilgiler edindiklerini sözlerine ekledi.

Projeye kapsamında 15 gün boyunca eğitim gören 64 kursiyere sertifikalarının verilmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven'e, İŞKUR İl Müdür Hasan Kılıçaslan'a ve Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı'ya kepenek giydirilerek hatıra fotoğrafı çekildi.