ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesi Arkeoloji Topluluğunca yürütülen "Tarihi Aydınlatan Gençlik Projesi" kapsamında farklı ülkelerden Çorum'a gelen 40 yabancı öğrenciye, kentin tarihi ve turistik mekanları tanıtılıyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Ajans tarafından Erasmus Gençlik Programları kapsamında desteklenen proje ile Letonya, Bulgaristan, Romanya ve Fransa'daki çeşitli üniversitelerde eğitim gören 40 yabancı öğrenci, Hitit Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu üyelerinin rehberliğinde ilk olarak kent merkezindeki tarihi mekanları gezdi.

Program kapsamında Tarihi Ulu Camii, Çorum Müzesi ve Ali Paşa Hamamı'nı gezerek ilgililerden bilgi alan öğrenciler, daha sonra Alaca ilçesine bağlı Eskiyapar köyündeki ören yerini ziyaret etti. Pazar gününe kadar Çorum'da kalacak öğrencilerin, Hitit Medeniyeti'nin başkenti Hattuşa ile Alacahöyük ören yerlerini de ziyaret edecekleri, ayrıca çeşitli etkinliklere katılacakları öğrenildi. 

Hitit Arkeoloji Topluluğu adına açıklama yapan Buse Baş, amaçlarının Çorum'un tarihi mirasının tanıtılması olduğunu belirterek, projeye katkı sağlayan Alaca ve Sungurlu Belediyelerine teşekkür etti.