Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı kutlamaları Kurtuluş Yürüyüşüyle devam etti.
13 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşen yürüyüşe Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat Kulesi önünden Erzincan Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında, Kuran-ı Kerim okunması ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un konuşmasıyla devam etti.
Başkan Başsoy konuşmasında şu görüşlerde bulundu; “Buradan Anadolunun dört bir yanına selam gönderiyoruz.97. yıl önce bu cennet vatanını bize emanet eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yattıkları yerde rahat uyusunlar. Ülkeleri beldeleri vilayetleri, köyleri, kentleri ve her yeri emin ellerde. Vatanımız bayrağımız sancakta dalgalanacak ve ilelebet onu koruyacak. Bu millet bir olmuş beraber olmuş 76 milyon evlat olmuş ve sizin emanet ettiğiniz toprakları ilelebet muhafaza etmek için devam ediyorlar.” dedi.
Etkinlik Mehter Takımının gösterilerinin ardından son buldu.
Kurtuluş etkinliklerinin 14 Şubat Cumartesi günü 13 Şubat kapalı spor salonunda da Halk konseriyle devam edeceği belirtildi.