SAMSUN (AA) - Samsun Kent Müzesi'nin Avrupa Müze Akademisi'nin (European Museum Academy-EMA) her yıl düzenlediği  "Micheletti Award" yarışmasına başvurduğu bildirildi. 

Avrupa Müze Akademisi (EMA) Başkanı Başkanı Wilhelmus Vander Weiden, Samsun Kent Müzesi'ni gezip incelemek için Samsun'a geldi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret eden Weiden, Samsun Kent Müzesi'nin başvuru yapmış olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Müzeyi beğendiğini ifade eden EMA Başkanı Wilhelmus Vander Weiden, "Müzeyi her açıdan inceleyeceğiz. İnceleme sonucunda elde edeceğimiz bilgileri rapor haline getirip İtalya'daki toplantının gündemine sunacağız" dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent müzelerinin şehrin hafızaları ve çeyiz sandıkları olduğunu ifade ederek, "Köklü bir tarihe, sosyal ve kültürel geçmişe sahip olan Samsun'un değerlerini bu müzede toplayıp toplumun hizmetine ve ilgisine sunduk. Çok özel ve farklı bir müzeye sahibiz. Samsun Kent Müzesi'nin yarışmada başarı elde edeceğine inanıyorum" diye konuştu.