Aydın’da trafik haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ve vatandaşlarla buluşan Jandarma Trafik Timleri trafik kurallarının önemini anlattı. 2-10 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı okullarda ve köy kahvelerinde eğitim çalışması yaptı.
Program kapsamında Kızılçaköy okulunda öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilere trafik kurallarının önemin anlatan Jandarma Trafik Timi ekibinden Jand. Kıd. Başçavuş İbrahim Vural, daha mutlu ve sağlıklı bir yaşam için herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini belirtti. Ülkemizde her yıl yüzlerce kişinin sadece trafik kurallarının ihlal edilmesi ve çok basit tedbirlerin alınmaması yüzünden yaşamını yitirdiğini ya da sağlığını kaybettiğini belirten Jand. Kıd. Başçavuş Vural, öğrencilere emniyet kemerinin önemini anlattı. Okula servisle gelen öğrencilerin de mutlaka emniyet kemeri takmasını, kendi otomobillerinde de bir yere gittiklerinde çocukların ön koltukta oturmaması gerektiğini belirten Jandarma trafik timleri, trafik kurlarına uymanın bir yaşam biçimi olması gerektiğini belirttiler.
“TRAKTÖR VE MOTOSİKLET KULLANICILARI UYARILDI”
Tarım şehri olması dolayısıyla Aydın’da traktör ve motosiklet kazalarının daha sık meydana geldiğini belirten Jandarma Trafik Timi ekipleri, köylerde yaptıkları eğitim çalışmalarında özellikle traktör ve römorklarda ışıklandırma sisteminin tam olması gerektiğini belirttiler. Motosikletlerde ise en büyük sorunun kask kullanılmaması olduğunu belirten ekipler, gerek sürücü gerekse yolcuların cezai müeyyideye maruz kalmaktan ziyade kendi hayatları ve sağlıkları için trafik kurallarını uymasını istediler.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Efeler İlçe jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri trafik haftası kapsamında vatandaşlara broşür dağıtarak trafik ile ilgili bilinçlendirdi.