Şehitkamil İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şube Müdürleri Abdullah Dağlı, Cemalettin Serin ve Osman Şahin ve GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Tunç ve beraberindeki heyet GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya’yı makamlarında ziyaret ederek, Gaziantep Valiliği tarafından yürütülmekte olan Eğitime Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası kapsamında yaptırılan GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için teşekkür etti.
GAİB tarafından yaptırılan ancak henüz resmi açılışı yapılmayan GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl öğrenci alımı yapmış ve 457 öğrenci ilk kez okulda eğitim öğretime başlamıştı.Türkiye’de bir ilk olan ve geleceğin kambiyo ve dış ticaret uzmanlarını yetiştirecek olan okul kendine has mimarisiyle de diğer okullardan farklı olup plan ve mimarisiyle Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yapıda inşa edildi.
GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz eğitimin kendileri için en büyük öncelik olduğunu ifade ederek yaptırılan okuldan mezun olacak öğrencilerin bölgede işsiz kalmayacağını belirterek, “Bilindiği gibi GAİB tarafından yapımı üstlenen GAİB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi bu yıl öğrenci alarak eğitime başladı. Okulun inşaatı Ramiz Ak Genel Koordinatörlüğünde tamamlandı. Okul genelinde halen inşaat faaliyetleri sürdüğü için dönem başında farklı bir okulda eğitime başlayan öğrencilerimiz 2014/2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılında kendi binamızda eğitime başlamış olacağız. Okulumuz gerçekten Türkiye’de bir benzeri olmayan mimariye sahip olup 50 derslik, 10 laboratuvar, 11 atölye den oluşmuş toplam 14 bin metrekare bir alan üzerine inşa edilmiştir. 1400 öğrenci kapasitesine sahip olan okulun sosyal tesisleri ve toplantı salonları da yapı için önemli artılar arasında yer almıştır.Yine önemli bir ilk gerçekleştirilerek okul bünyesinde özel bir kreşte yaptırılmıştır. 400 kişilik toplantı ve konferans salonu, restaurantı ve spor kompleksiyle Gaziantep eğitimine olduğu kadar ihracatçılarımız ve sanayicilerimiz içinde büyük önem taşıyan bir okul olarak tasarlanmıştır” dedi.
TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR AÇIK KAPATILDI
Eğitim alanında Gaziantep’in istenilen noktaya gelmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan’da örnek bir okul yaptırmaktan dolayı birlik olarak büyük gurur duyduklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Gençlerimizin 21.yüzyıl standartlarında eğitim alabilmesi en büyük hedefimiz. Gelişen teknolojiye vakıf, dünyayı ve dünya ticaretini bilen mesleki eğitim almış olan gençlerimiz gelecekte ülke ekonomisinin kalkınmasında ki en önemli noktalarda görev alacaktır. Böyle bir okulla önemli bir eksiği giderdiğimizi düşünüyoruz.”
İHRACATÇI VE SANAYİCİLERİN KALİFİYE ELEMAN SORUNUNA EĞİTİMLİ ÇÖZÜM
İhracatçıların en önemli sıkıntısının nitelikli eleman olduğuna dikkat çeken Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya’ da yaptırılan okuldan mezun olacak öğrencilerin her şeyden önce bir meslek sahibi olacağını belirterek, şöyle konuştu:
“GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sadece Gaziantep’in değil bölgemizin ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştiren bir okul olma özeliğiyle dikkat çekmektedir. Bugün gerek sanayicilerimizin gerekse ihracatçılarımızın en önemli sıkıntısı dünya pazarlarını bilen dış ticaret uzmanları ve kambiyo ve ticaret uzmanlarıdır. Okulumuz bu sektörlerle ilgili önemli bir misyon üstlenerek gençlerimizi yetiştirecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
MESLEKİ LİSELERE BÜYÜK İHTİYAÇ VAR
Gaziantep’te bu tür eğitim kurumlarına büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Şehitkâmil İlçe Mili Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, “Önümüzdeki süreçte de benzeri kurumların mutlaka inşa ettirilmesi ve ihtiyaç duyulan mesleklere yönelik okulların hizmete girmesi gerekiyor. GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu anlamda önemli bir eksiği kapatacak ve her yönüyle Türkiye’de model bir okul olmuştur. Henüz resmi açılışı yapılmayan okulumuzun 457 öğrencisi bulunmaktadır. Önümüzdeki yılarda bu sayı artacaktır. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitime desteği sürdürmesini diliyor, GAİB Koordinatör Başkanı Sayın Abdulkadir Çıkmaz’ın şahsında emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Yapılan görüşmelerin ardından okul öğrencileri GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’a günün anısına bir çiçek verirken, Şehitkamil Mili Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da Başkan Çıkmaz’a meslek lisesi öğrencileri tarağından tasarlanan cam bir vazo verdi. Halen farklı bir okulda eğitim görmekte olan GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin önümüzdeki haftadan sonra kendi okullarında eğitim öğretim görmeye başlayacağı da açıklandı.