Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın katkılarıyla Marmaris Belediyesi ve MARTAB tarafından organize edilen Marmaris Bisiklet Festivali, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen toplantıya, Bisiklet Rotaları proje koordinatörü İsmet Kamil Öner, koordinatör yardımcısı Ayça Asuman Hacımustafaoğlu, Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, MARTAB görevlisi Ertan Durukan katıldı.
Bisiklet Rotaları proje koordinatörü İsmet Kamil Öner 28 Nisan, 2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festival hakkında açıklama yaparak şunları söyledi: "2012 yılında başladığımız proje kapsamında ilk olarak Marmaris Bisiklet Derneği’nin yardımıyla 800 km’lik bisiklet ağını belirledik. Rotaların teknik olarak belirlenmesinin ardından rotaların tanıtımıyla ilgili çalışmalar başladı. 800 adet yönlendirme levhasının yer aldığı, 300 bilgilendirme direği belirlenen rotalar üzerine yerleştirildi. Hedefimiz yalnız Avrupa ve Türkiye değil, Dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunlarını Marmaris’e çekmek. Projenin önemli ayaklarından birisi de Bisiklet Festivaliydi. Bu projeye tüm Marmaris halkının sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bölgeye değer katacak çok önemli bir proje. Turizmin 12 aya yayılması ve kırsal bölgelerin de turizme dahil edilmesi adına bu projeyi çok önemsiyoruz"
Daha sonra Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök, festival programı hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Gök, tüm Marmaris halkını etkinliklere katılmaya davet etti. Yarışlara katılmak isteyenlerin muhakkak kask takmaları gerektiğinin de altını çizen Gök, başvuru formlarının Kültür ve Sanat Evi’nden edinilebileceğini belirtti.
Koordinatör yardımcısı Ayça Asuman Hacımustafaoğlu da festivale İsviçre’den bisiklet dergisi editörlerinden oluşan bir basın grubunun katılacağını ifade etti. Festival, 26 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında 51.si düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 29 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilecek.