Yozgat’ın Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, bu yıl 11.si düzenlenen “Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması”na katılan öğrencilere katılım sertifikalarını verdi.
Birinci etabına Nurdoğdu Ortaokulu’ndan 12, 80.Yıl Yerköy Ortaokulu’ndan 41 olmak üzere toplam 63 öğrencinin katıldığı yarışmanın sertifikaları düzenlenen törenle öğrencilere dağıtıldı.
Sertifika dağıtım töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Ural Federal Bölgesi Öğretmen evi tarafından her yıl düzenlenen yarışmanın amacı öğrencilerin uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek,”Katılan ülkelerdeki öğretmen ve öğrenciler arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkileri arttırmaktır. Geçen yıl 10.su düzenlenen yarışmaya Türkiye’den 7890 toplam da 10 ülkeden 143 bin 840 öğrenci katılmıştır. Uluslar arası bir bilgi yarışmasında Yerköy ilçemizi temsil eden öğrencilerimize göğsümüzü kabartmıştır. Bizlerde bu duyguyu yaşatan öğrencilerimi teşekkür eder başarılarının devamı dileriz” dedi.
Böylesine büyük uluslar arası bir yarışmaya öğrencilerin katılımından son derece mutlu olduklarını ifade eden Yavuz “Öğrencilerin ufkunu açmak anlamında yarışmanın büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Yarışmaya katılan öğrencilere sertifikalarını dağıtmış bulunmaktayız. Umarım öğrencilerimiz hayat boyu başarılı olurlar ve ilimizi başarılı bir şekilde temsil ederler” diye konuştu.