Samsunspor'un sezon arasında 1,5 yıllık sözleşme imzaladığı ve golleriyle kısa sürede taraftarın gönlünü kazanan Nijeryalı oyuncu Chikeluba Francis Ofoedu ile gerçekleştirdiğimiz röportajda sorularımıza samimi cevaplar aldık.

İşte Ofoedu'nun merak edilenleri:

Futbol hayatınız nasıl başladı.?

Futbol hayatım on-onbir yaşlarımdayken çok erken yaşta başladı. Annemin İlk kramponumu aldığı zamanı hala hatırlıyorum. O günden sonra futbol hayatım fiilen başlamış oldu.

Samsunspor'a transfer sürecini anlatır mısınız? Samsunspor’ a gelişiniz de kimler etkili oldu?

Samsunspor’a gelişimde teknik direktörümüz Erhan Altın ve yöneticimiz Coşkun Zeren’in büyük katkısı oldu. İkisi de beni sürekli aradı. Transfer süreci için bana teklifte bulundular. Özellikle Coşkun Zeren çok ısrar etti.‘’ Senin geleceğin için önemli planlarımız var, senin için Samsunspor bir dönüm noktası olabilir’’ dedi. Bende Samsunspor’da futbol oynamaya karar verdim ve bugün burdayım. Coşkun Zeren’in sayesinde Samsunspor’la tanıştım.

Samsunspor taraftarını nasıl buluyorsunuz?

Samsunspor’un çok iyi bir taraftar kitlesi var. Çok özel insanlar, ben onlara çok seviyorum çünkü bana burada yabancı gibi hissettirmiyorlar. Çok sıcak kanlılar, takıma her zaman destek veriyorlar. Bugüne kadar gördüğüm en iyi taraftar Samsunspor’un taraftarı.

Bu sezon sonunda sizce Samsunspor ligi kaçıncı sırada bitirir?

Hala önümüzde maçlar var sezon sonunda kaçıncı sırada oluruz kesin bilemiyorum. Ama yöneticiler, teknik kadro, futbolcular ve taraftarımız hep birlikte bütünleşirsek kazanacağımıza ve süper lige çıkacağımıza inanıyorum. Kalan maçlardan en az dört yada beşini alırsak ligi ikinci sıradabitirebilmemiz muhtemel. Onun için, çok çalışmalıyız ve tüm rakiplerimizi yenmek için sahaya çıkmalıyız.

Takım içerisinde en iyi anlaştığınız futbolcu kim?

Genelde takımda herkesle çok iyi anlaşıyorum çünkü bana çok iyi davranıyorlar. Takım içinde kendimi bir yabancı gibi hissetmiyorum. Onun için tek bir arkadaşımın ismini vermek doğru olmaz. Hepsini çok seviyorum.  

Sizce Teknik Direktör Erhan ALTIN'ın takım üzerinde ki etkisi ve oyunculara yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?

Bence Erhan Altın tanıdığım en iyi teknik direktörlerden biri. Herkese çok iyi davranıyor. Onunla çalışmak bir şans bizi oğlu gibi görüyor, her zaman mutluluğumuz için çaba sarf ediyor.

Siz Türkiye’ ye geleli yaklaşık 2,5 yıl oldu. Türkiye’ ye alışabildiniz mi? Türk yemeklerini nasıl buluyorsunuz.?

Türkiye benim için artık ikinci ev oldu. Geçen yıl başında, Nijerya’ya gitmedim Türkiye’de kaldım çünkü Türkiye’yi çok seviyorum. Türk yemeklerine çok alıştım, bazen evde kendi kendime de yemek pişiriyorum.En sevdiğim yemek balık.En sevdiğim tatlı ise sütlaç.

Türkiye de başından geçen ilginç bir olay  var mı?

Türkiye’de başımdan henüz ilginç diyebileceğim bir olay geçmedi. Çünkü Türk insanları bana çok iyi davranıyor. Ayrıca, ben burada çok mutluyum. Samsunspor tesislerine taşınmakla çok iyi bir karar verdim. 

Kendinize hangi futbolcuyu örnek alıyorsunuz. Hedefiniz ne?

Kendime Alexandre Pato’yu örnek alıyorum. Nijerya’dayken, arkadaşlarım bana ‘’Pato’’ derlerdi. Hedefim ve en büyük hayalim Avrupa’da Şampiyonlar liginde oynamak. Umarım bu hayalimi Samsunspor’la gerçekleştirebilirim.

Samsunspor’ a devre arası geldiniz ve şu anda 5 golünüz var. Ligi kaç golle tamamlayacağını düşünüyorsun?

Bence bundan sonraki maçlarda çok gol atarım inşallah, ama hedefim en az beş gol daha atmak.

Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsun? Hobilerin var mı?

Normalde boş zamanlarımın çoğunu evde değerlendiriyorum ve Playstation oynuyorum. Hobilerim ise masa tenisi, dans etmek ve yüzmek.

Maça çıkmadan önce uğurun var mı? Maçtan önce gol atacağını hissediyor musun?

Evet, gol atacağım hissediyorum çünkü kendimi fiziksel ve zihinsel olarak maça hazırlıyorum.