Türkiye’nin enerji dağıtım sektöründe en önemli oyuncularından olan Enerya, doğal gaz dağıtımındaki tecrübesi ve yaygın hizmet ağı ile şimdi de elektrik sağlamak üzere düğmeye bastı. Enerya, Erzincan’da elektrik faturalarında tasarruf, farklı kampanyalar ve cazip koşullar ile tüm abonelerine elektrik sağlamak için harekete geçti.
Erzincan’a sunmuş oldukları bu proje hakkında açıklamada bulunan Enerya Erzincan Şube Müdürü Serdar Karaca şu açıklamalarda bulundu; “Enerya, aylık elektrik kullanımı sayaç başına 373 kWsaat düzeyinde ve en az 130 TL üzerinde olan konut ve ticari işletmelere elektrik sağlamak üzere tüm altyapısını ve hizmet ağını tamamladı.
10 yıldır Antalya, Konya, Karaman, Ereğli, Erzincan, Denizli, Aydın, Aksaray, Çorum, Niğde ve Nevşehir illerinin doğal gaz dağıtımını yürüten Enerya Türkiye’nin 2. en yaygın doğal gaz dağıtım şirketi olarak 11 şehirde bugüne kadar 450 milyon TL’lik yatırım ile 6500 km’lik dağıtım ağı kurdu. 10 yıl içinde hızlı bir yatırım planı ile bulunduğu illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek 2014 yılında 800 binden fazla aboneye, 1,5 milyar TL’lik ciroya ve toplamda 2,8 milyar metreküplük hacme ulaştı. Enerya artık doğal gazdaki bu tecrübesini ve kaliteli hizmetini elektrik sağlamada da üstlenmek üzere çalışmalarını tamamladı.
ERZİNCANLILAR ELEKTRİK FATURALARINDA TASARRUF EDECEK
Elektrik piyasasında yürürlüğe giren serbest tüketici limiti kanunu ile artık kriterleri sağlayan tüketiciler istedikleri elektrik sağlayıcı firmayı seçebilecek. Bu yasa ile artık tüm tüketiciler Enerya’ya başvurarak elektriklerini Enerya’dan alabilecek. Enerya abonelerin kullanım durumuna göre mevcut elektrik faturalarındaki, elektrik net birim fiyatında daha cazip bir teklif sunacak. Diğer elektrik tedariki yapan şirketlerden farklı olarak, doğal gaz dağıtımı yapılan şehirlerde müşteriler, aynı ödeme noktasından hem elektrik ve doğal gaz faturalarını birlikte ödeme imkânına kavuşacak ve hem de elektrik faturalarında tasarruf sağlayacak.
Abonelere elektrik mevcut hat üzerinden verilecek, yeni bir hat çekilmesi veya inşaata gerek olmayacak. Enerya hatlarda sıkıntı olmadığı sürece, elektrik arzını sağlamayı garanti ederken, elektrik faturalarında tasarrufa gitmek ve daha kaliteli hizmet almak isteyen Erzincanlıları Enerya Elektrik’e abone olmaya çağırıyor. Hiçbir ek ücret ödemeden her ayın 5’ine kadar Enerya’ya gelerek sözleşme imzalayan abonelere bir sonraki ayın 1’inden itibaren elektrik verilecek. Sözleşme imzalanmasından itibaren mevcuttaki sistem devam edecek olup, artık elektrik faturası Enerya tarafından gönderilecek.
Elektrik satışındaki öncelikli olarak doğal gaz dağıtımı yapılan illerdeki mevcut serbest tüketicileri seçen Enerya, serbest tüketim limiti üzerinde elektrik kullananları Enerya Elektrik’e geçirmeyi hedefliyor. Enerya, aynı zamanda müşterilerini elektrik farkındalığı yaratmayı planlıyor. Bu amaçla müşterilere ilerleyen zamanlarda elektrik faturaları ile birlikte bilgilendirme dokümanları gönderilecek.
Enerya Erzincan’da ayrıca 9 yıldır doğal gaz dağıtımını yürütüyor. Erzincan’da 30 milyon TL’lik yatırım ile 410 km’lik dağıtım ağı kuran Enerya, 2014 yılı sonu itibariyle 38 bin haneye doğal gazı ulaştırarak, 35 bin konutu doğal gaz ile tanıştırdı. Enerya Erzincan’da 38 milyon metreküplük gaz satış hacmi ile 2014 yılını tamamladı.” Dedi.
Bunun yanı sıra Erzincan Enerya Abone işlemleri için Erzincan bayisinde açtıkları stand ile müşterilerini bekledikleri görüldü.