2014 yılı yaz dönemi TFF-Ülker Futbol Köyleri’nde antrenörleri tarafından seçilen 102 yetenekli çocuk Riva’da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde ağırlanıyor. Köyler 46’sı kız, 56’sı erkek olmak üzere 2 etap halinde 26 Ocak-8 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Riva’da yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde başlayan TFF-Ülker Elit Futbol Köyleri’nde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 12-13 yaş grubundaki yetenekli çocuklar, 1 hafta boyunca futbolun yanı sıra hayatlarında yeni açılımlar sağlayacak farklı eğitimler alacak. Uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında minik sporcular, bizzat milli takım antrenörleri ile buluşup futbol yeteneklerini geliştirecek. Futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfedecek. Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar 4 bin 500 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkanı sağlandı. 8 yılda toplam 36 erkek ve 44 kız oyuncu Futbol Köyleri’nden genç milli takımlara seçildi.
Çocuklara yönelik projelere yatırım yapmayı çok önemseyen Yıldız Holding, altyapıya ve en önemlisi hareket eden, sporu seven nesiller yetişmesine büyük önem veriyor. Çocukların fair-play’i küçük yaşta öğrenmelerine, dengeli beslenme, satranç, drama gibi saha içinde ve dışında hayat boyu yararlanacakları eğitimler almalarına, sosyalleşmelerine, aktif yaşam ve dengeli beslenme anlayışı ile tanışmalarına olanak sağlayan Futbol Köyleri projesiyle, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve yetenek havuzunun genişletilmesi sağlanıyor. Yıldız Holding, 8 yıldır destek verdiği Grassroots kapsamındaki projelerle bugüne kadar 272 bini aşkın çocuğa ulaştı.