Türkiye Satranç Federasyonu’nun düzenlediği Kulüpler Satranç Şampiyonası’ çerçevesinde 9 kulüp, İzmir’in Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen müsabakalarda karşı karşıya geldi.
Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği’nce, Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen ’Kulüpler Satranç Şampiyonası’ kulüpleri Ödemiş ilçesinde buluşturdu. Toplam 139 oyuncunun katıldığı ve iki gün boyunca Türkiye Satranç Federasyonu’nca görevlendirilen hakemlerin görev yaptığı müsabakalar, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Hafta sonu gerçekleşen karşılaşmalarda, ilk kademeyi geçen kulüplerin 2-3 Mayıs tarihlerinde yine Ödemiş’te düzenlenecek final karşılaşmalarına katılacağı bildirildi.
Ödemiş Avcılık Atıcılık Amatör Balıkçılık ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’nin, farklı branşlarda sporcular yetiştirmeye kararlı olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı İbrahim Erkoç, bu amaçla satrançta bölge müsabakalarını Ödemiş ilçesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
Küçük Menderes havzasından 139 oyuncunun iki gün boyunca müsabakalara katıldığını aktaran Erkoç, “Sadece avcılık ya da atıcılıkta değil birçok branşta Ödemiş’e, İzmir’e ve Türk sporuna hizmet edecek sporcular yetiştirme gayretindeyiz. Kulübümüzde satranç branşı uzun süredir faaliyette. Ödemiş’in son dönemde adını satrançta duyurması için ilçemizde bu dalla ilgilenen herkesle elbirliği içinde çalışıyoruz. Hafta sonu da kulübümüzün oyuncuları gerçekten takdir edilecek bir performans sergilediler, kendilerini kutluyorum. Hedefimiz Konya’daki 1. Lig karşılaşmalarında Ödemiş’i ve İzmir’i temsil etmektir. Avcılıkta elde ettiğimiz uluslar arası başarıları zaten daha da üst noktalara taşıma gayretindeyiz. Atıcılıkta da kulübümüz tescilli hale gelmiştir. Satrancın yanı sıra güreşte de iddialı sporcular yetiştiriyoruz” dedi.