Sivas’ta yaşları 4 ila 12 arasında olan çocuklar Mental Aritmetik sayesinde matematiği hem eğlenerek öğreniyor hem de 25 farklı sayıyı zihinlerinden toplayıp çıkarabiliyorlar.
Hesap makinesinin atası olan ve Uzak Doğu’da M.Ö. 2 bin 400’lü yıllarda kullanılan abaküs ile pratik yaparak sağ ve sol beyinlerini aynı anda çalıştıran çocuklar bir yandan sohbet ederken bir yandan da şarkı söyleyerek, İstiklal Marşı’nı okuyorlar. Çocuklar bunları yaparken üç basamaklı sayıları toplayabiliyor ve dakikada 60 rakamı hafızalarına alabiliyor. Çocuklar sağ ve sol beyinlerini aynı anda kullanarak sadece matematik derslerinde değil diğer derslerde ve günlük hayatlarında da daha başarılı oluyor. Her yıl Mental Aritmetik Olimpiyatları’nda da yarışan çocuklar matematikle olan hünerlerini de sergiliyor.
Menar Aritmetik Yöneticisi Sunay Turmuş Abaküsün Çinliler tarafından geliştirildiğini belirterek, “Milatta önce 2 bin 400 yıllarında Çinlilerin bulduğu bir eğitim programı bu. 4-12 yaş arası çocuklar için zeka geliştirme kursu, burada ki çocukları biz ilk başta abaküsten işlem yaptırıp daha sonra abaküsü bırakıp tamamen zihinden işlem yapmalarını sağlıyoruz. Faydaları sağ ve sol beyni aynı anda kullana bilmesi çocuğun. İşlem yaparken aynı anda da şarkı söyleyip İstiklal marşını okuyabiliyorlar. Odaklanma sorunu ve dikkat dağınıklığı için hazırlanmış bir program. Çocuklar öz güven daha hızlı gelişmiş refleks sağ ve sol beynin koordinasyonu, keskin görüş ve işitme, anlama becerilerini kazanıyor” dedi.