Antalya’nın Alanya ilçesinde belediye tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hıdırellez şenliğine katılan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın il olmasını dileyerek, dilek taşına il kodu olarak ’82’ yazıp denize attı.
Türk dünyasında mevsimlik bayram olarak kutlanan ve yaz mevsiminin de müjdecisi olan Hıdırellez, Alanya Belediye binası arkasında etkinliklerle kutlandı. Şansın, bereketin, bolluğun ve şifanın sembolü olan Hızır’ın, yaşam suyunu (ab-ı hayat) içerek, insanlar arasında dolaşıp, bolluk ve sağlık dağıttığına inananlar, Hıdırellez şenliğinde doyasıya eğlendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği şenlikte kına köşesinden dilek ağacına kadar pek çok etkinlik yer aldı. Müzik gruplarının eğlenceli şarkılarına eşlik eden vatandaşlar, çiçek ve taş boyama stantlarında hünerlerini sergilerken, dilek ağacına kilit astı, çadır süsledi. Çocuklar oyun alanlarında gönüllerince eğlenirken, şenliğe katılanlara mangalda köfte, sucuk, çay ve Türk kahvesi ikram edildi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Yücel ve protokol mensupları çocuk oyunlarının başlangıcını da yaparak, yumurta taşıma ve sandalye kapmaca oyununa katıldılar.