Quando Turizm Genel Müdürü Hüseyin Cihanoğlu, global ekonominin en kolay etkisini gösterdiği sektörlerin başında gelen turizm ve seyahat sektörünün Türkiye’de bacasız ekonomi olarak yıllardır birçok kurum, işletme ve aileyi geçindirdiğini belirterek, ekonomik etkilerin en hızlı ve kolay hissedildiği sektör olması nedeniyle her geçen gün daha da zor bir sektör haline geldiğini belirtti.
Sezona, Rusya ve Ukranya arasındaki savaş ve Türkiye sınırlarına dayanan terör tehdidi ile hazırlanırken, Rusya’nın ekonomik kriz ve bunun diğer pazarlara olan ‘domino etkisi’ ile yenik vaziyette girildiğini belirten Cihanoğlu, krizin etkisi ile bölgenin hem diğer bölgeleri kolladığını hem de ‘Yandaki otel veya diğer acente ne yapacak?’ diye etrafı taradığını söyledi.
Çok kısa süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı bir destek olduğunu belirten Cihanoğlu, “Ama maalesef kısıtlı ve birkaç firmayı kapsayacak ölçüde bir destekti. Bunu bir adım olarak görüp devletin turizm sektörüne daha fazla ilgi ve alaka göstermesi gerekmektedir. Yoksa yıkılan bu domino taşlarının altında en sonunda Türk turizmi ve onun temsilcileri kalacaktır” dedi.