Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversitenin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Rektör Kocacık mesajında, “9 Şubat 1974 tarihinde büyük bir coşku ve heyecanla kurulan üniversitemiz, bugün 40. yılını geride bırakarak ülkemizin köklü üniversitelerinden birisi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversitemiz bugün yaklaşık 49 bin öğrenci ve 5 bine yakın çalışanıyla, güçlü akademik ve idari kadrosu, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki faaliyet ve çalışmalarıyla gelişimini, kurulduğu yıldaki coşku ve heyecanla sürdürmektedir. “dedi.
Kocacık, mesajının devamında şunları kaydetti; “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücü ve bilimsel gelişmeyi sağlamak adına üstlendiğimiz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye ve üniversitemizi hep birlikte ileriye taşımaya devam edeceğiz. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm kişilere, devlet yetkililerine, tüm idarecilerimize, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”