TRT Avaz’da yayınlanan “Yeni Gün” programına canlı yayın konuğu olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep ve Şahinbey’i tanıttı.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TRT Avaz’da sabah saatlerinde yayınlanan, Levent Kol ve Şahla Orujova Bozkurt ‘un sunuculuğunu yaptığı “Yeni Gün” programına canlı yayın konuğu oldu. Gaziantep’i, Şahinbey İlçesini ve belediyenin yaptığı projeleri anlatan Başkan Tahmazoğlu, programın sunucularına Gaziantep’ten götürdüğü baklavadan ikram etti.
Gaziantepli sanatçı İhsan Güvenç’in de şarkılarıyla renk kattığı programda, Şahinbey Belediyesi’nin yaşadığı değişim ve gelişim konuşuldu. İlçenin tarihi yapısına değinen Tahmazoğlu, kentteki tarihi yapının büyük çoğunluğunun Şahinbey İlçesinde yer aldığını söyledi.
“ŞAHİNBEY’İN NÜFUSU 1 MİLYON 50 BİN KİŞİ”
Şahinbey’in Türkiye’nin en büyük merkez ilçeleri arasında yer aldığını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “Gaziantep bir tarih ve kültür şehri. Yemeklerimiz bütün dünyada nam yapmış durumda. Şahinbey ilçemiz ise Çankaya ve Keçiören’den sonra Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda. TÜİK verilerine göre 845 bin 528 kişilik nüfusa sahibiz. Bu rakamın içinde Suriyeli misafirlerimiz hariç. 200 binin üzerinde Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyoruz. Bu rakamla birlikte yaklaşık olarak 1 milyon 50 bin kişilik nüfusa sahibiz” dedi.
“YEŞİLVADİ PARKI 1 AYA KADAR TAMAMLANACAK”
Türkiye’nin en büyük parkının yer aldığı Yeşilvadi Projesi’nin Şahinbey Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen Tahmazoğlu, “Göreve geldiğimiz günden buyana ilçe genelindeki park sayısını ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5 kat arttırdık. Bu kapsamda yapılan ve 1 milyon 700 bin metrekare alana sahip olan Yeşilvadi Parkı 1 aya kadar tamamlanarak hizmete açılacak” diye konuştu.
“PROJELERİMİZLE VATANDAŞLARIN İHTİYACINI CEVAP VERİYORUZ”
Vatandaşların en çok konut isteğinde bulunduğunu ve kentteki konut ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Mehmet Tahmazoğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünü Şahinbey Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Gerçekten yoğun göç alıyoruz. Göçle birlikte çarpık yapılaşma artıyor. Biz hem bu çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırıyoruz hem de yeni konutlar yaparak vatandaşlarımızın konut sıkıntısını gideriyoruz. Bununla birlikte sosyal projelerimizle vatandaşların ihtiyacına cevap veriyoruz. Hoş Geldin Bebek projemiz var bu projemiz kapsamında ilçemizde doğan bütün bebeklerimizi il sağlık müdürlüğümüzden gelen hemşireyle birlikte ziyaret ediyoruz. Bebeğimize elbise ve battaniye gibi hediyeler veriyoruz. Anneye ise hemşiremiz tarafından çocuğun aşıları, emzirme şekli, anne sütünün önemi anlatılıyor. Yine ‘Evlilik Okulu’ projemizden birçok çift yararlandı. Bu projemiz ile çiftlere aile için tartışmaların önüne geçmesini, sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlayacak bilgiler veriyoruz.”
Başkan Tahmazoğlu, program sonunda stüdyoda ki misafirleri ve program ekibini Gaziantep’e davet etti. Program sunucuları Kol ve Bozkurt daTahmazoğlu’na teşekkür ederek program yapmak için Gaziantep’e geleceklerini söylediler.