GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Görele ve Tirebolu ilçeleri arasında Giresun’un 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapımını istediklerini söyledi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Görele ilçesinde ziyaretlerde bulunarak, oda üyelerinin sorunları ile taleplerini dinlediklerini belirtti.

Görele ve Tirebolu ilçelerinin sanayi ve ulaşım alt yapılarının geliştirilmesiyle birlikte Giresun ekonomisinin daha hızlı canlanacağına işaret eden Çakrmelikoğlu, şunları söyledi:

"Görele-Tirebolu bölgesi sanayi ve ulaşım altyapısı güçlendirilmesi gereken, gelecekte merkez olabilecek potansiyelleri içinde barındırmaktadır. Erzincan ve Gümüşhane üzerinden Karadeniz'e gelecek olan demiryolu projesi bölgenin kaderini belirleyecektir. Proje çalışmaları devam etmektedir. 2020 yılına kadar şekillenecek olan demiryolu güzergahı salt bir ili değil tüm bölgeyi kapsaması gerekmektedir. Bunun içinde en uygun alan Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu güzergahıdır. Bu güzergah ile Trabzon’a ulaşması daha faydalı olacaktır."

Giresun'un batı kesiminde biri halen yapım çalışamasında olmak üzere 2 OSB bulunduğunu, doğu bölgesinde bulunan Tirebolu ve Görele arasındada bir OSB yapılmasını istediklerini aktaran Çakırmelikoğlu, "Tirebolu-Görele arası ticari manada önemli bir stratejik altyapıya sahiptir. Tirebolu-Görele arasına bir liman şarttır. Yine bu bölgede Giresun’un üçüncü OSB planlanmalıdır. Görele ve Tirebolu bölgesinde bu potansiyel mevcuttur" diye konuştu.

Çakırmelikoğlu, yine Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinin ekmeğinin yörede meşhur olduğunu, bu ekmeğin tanıtımı için gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı.