Sırbistan Başbakanı Aşeksandar Vuçiç, Kosova’nın Sırbistan’ın beşiği olduğunu belirtti.
Kosova’da Sırp yerleşim yerlerinde açılışlara katılmak ve Kosovalı Sırp belediye başkanları ile temaslarda bulunmak üzere Kosova’ya gelen Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, Kosova’nın Sırbistan’ın beşiği olduğuna vurgu yaptı. Sırp nüfuslu Pasyan köyünde Jinekoloji Kliniği’nin açılışını yapan Vuçiç, burada yüzlerce Kosovalı Sırp tarafından coşkuyla karşılandı. Kalabalık arasında zor ilerleyen Vuçiç, beraberindeki kabine üyeleriyle Sırbistan tarafından yaptırılan doğum hastanesinin açılışını gerçekleştirdi. Hastaneyi gezen ve doktorlarla görüşmesinin ardından bir konuşma yapan Sırbistan Başbakanı Vuçiç, “Kosova, Sırbistan’ın beşiğidir. Kosova’yı hiçbir zaman unutmayacağız. Sırbistan Hükümeti, burada daha fazla işyerlerinin açılması ve Sırplara daha fazla refah sağlamak için sürekli olarak çaba gösterecektir” dedi.
Vuçiç ayırca, Sırplara asla taşınmaz mallarını satmamaları çağrısında bulundu. Taşınmaz mallarını satmaları halinde bunun Sırpların Kosova’dan göç etmesi anlamına geleceğini kaydeden Vuçiç, Sırplardan daha fazla çocuk yapmalarını da istedi. Sırbistan devleti ve hükümetinin Kosovalı Sırpların hep yanında olacağını ve desteklerini artırarak devam ettireceklerini söyleyen Vuçiç, “Yaşasın Sırbistan” diyerek konuşmasını tamamladı. Vuçiç, toplanan Sırplar tarafından uzun süre alkışlandı.
Pasyan köyündeki açılışın ardından Priştine’den 10 kilometre uzaklıktaki Graçanitsa Belediyesi’nde yerel yönetim temsilcileri ile bir araya gelen Vuçiç, buradaki Ortodoks manastırını da ziyaret etti. Günübirlik Kosova ziyareti çerçevesinde Vuçiç, daha sonra Ştrptsi ile Sırp yerleşim yerlerini gezdi. Vuçiç, Kosova’daki Pasyan, Ştrptse ve diğer Sırp yerleşim yerlerini 15 yıldan sonra ziyaret eden ilk başbakan oldu.