TRABZON (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit edilen özel harekat polisi Necmi Çakır'ın baba ocağı Trabzon'un Of ilçesinde hüzün yaşanıyor.

İlçeye bağlı Sıraağaç Mahallesi Muhtarı olan baba Fahri Çakır ile anne Nuriye Çakır, oğullarının şehit düştüğü haberini ilçeye bağlı bir yaylada bulundukları sırada aldı.

Yakınları tarafından Sıraağaç Mahallesi'ndeki evlerine getirilen Çakır çiftini, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, beraberinde sağlık ekipleri ve emniyet yetkilileriyle ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Baba Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Vatan sağ olsun. İnanmış insanlarız. Evladımızı vatana şehit verdik. 5 evladım olsa hepsini de bu vatan uğruna feda ederim" dedi.

Anne Nuriye Çakır ise oğlunun kendisine "Anne ben şehit olursam sakın devlete, millete kimse bir söz etmesin. Devlet bizim, asker bizim, ordu bizim. Anne bir haber duyuyorsun, hemen beni arıyorsun. Arama anne, Allah'ın dediği olur" dediğini aktardı.

Çakır'ın, en son yaklaşık 2 ay önce bir yakınının cenazesi için Of'a geldiği ve ailesiyle görüştüğü öğrenildi.

Şehit Çakır'ın cenazesinin, yarın cuma namazına müteakip Of ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından, Sıraağaç Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedileceği kaydedildi.

Silvan'da, Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki bazı cadde ile sokaklara teröristlerce kazılan hendeklerin kapatılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla önceki gün sabah uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştı.

Teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan özel harekat polisi Necmi Çakır, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.