İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “İAÜ Kariyer Fuarı”nın 9.’su gerçekleştirildi. Kariyer Fuarına gelen firma yetkilileri, öğrencilere firmalarını tanıtarak, staj ve iş imkanları hakkında bilgiler verdiler.
İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin her yıl düzenlediği “İAÜ Kariyer Fuarı”nın 9.’su Florya Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Albayrak Holding, BTA, Mercedes, Adecco, Renault-Mais, Schenker Arkas, Çelebi Holding, Inditex, İpekyol, Accor, TÜİK, İŞKUR, DHL, Dentaydın gibi pek çok sektörden toplamda 98 seçkin firmanın katılım sağladığı Kariyer Fuar’ına, toplamda 253 IK personeli katılarak öğrencileri iş arama yöntemleri, kurumlarının işe alım politikaları konusunda bilgilendirdi. Fuar süresince toplamda 12.152 iş ve staj başvurusu gerçekleştirildi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar hakkında konuşan İAÜ Kariyer Merkezi yetkilisi Rabia Koyuncu, “Üniversite öğrencileri staj yeri bulmakta çok sıkıntı yaşayabiliyor. Genel olarak öğrenciler kurumun yetkilileriyle görüşüp CV’lerini verme ve kendilerini anlatma imkanı bulamıyor. Bu nedenle firma yetkilleri ile bir araya gelebilecekleri platformlar oluşturuyoruz. Firma yetkililerinin öğrencilerle teması ve ilgisi, hiç bir zeminde buradaki gibi samimi ve sonuca dönük olmuyor. Burada aynı zamanda hem yetkililerle sohbet ediyorlar hem de staj yerlerinde hangi konumda çalışacaklarını öğreniyorlar” dedi.
Fuarda stant açan Acıbadem yetkilileri, “Firmamızın kariyer günlerine katılmasının nedeni uzun soluklu yani en az 6 aylık stajyer çalıştırmak istememizdir. Bu yüzden potansiyeli yüksek, üniversite son sınıf öğrencileriyle tanışıp onları bünyemize katmak istiyoruz. Acil yardım ekibimiz için daha çok ingilizce bilen öğrencileri tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.
Fuarda yer alan ’TAV’ yetkilileri, “Bizim buradaki amacımız güvenlik alanında eleman eksikliğimizi gidermek. Üniversite öğrencilerinin enerjisi daha yüksek olduğu için elemen eksikliğimizi üniversite öğrencileri ile gidermeyi tercih ediyoruz” dedi.
Turkısh DO&CO gıda firmasının açtığı stantta, İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Bölümü ve Aşçılık Bölümü öğrencilerine staj imkanı sağladıklarını belirttiler. Firma, yetenekli üniversite öğrencilerini kendi bünyelerine dahil etmeyi ve onlara deneyim kazandırmayı amaçladığını ifade etti.
Sunny Teknoloji İK Yöneticisi Aliye Ezgi Demir, Kariyer Fuarına 3.kez katıldıklarını, öğrencilerden, katılımdan ve aldıkları başvurulardan çok memnun olduklarını ,kariyer merkezinin etkin ve verimli çalışmalarını takip etiklerini belirttiler. Katıldıkları fuarlar arasında en iyisinin İ.A.Ü. Kariyer Fuarı olduğunu söyleyen Ezgi Demir, öğrencilerin özgüveninin yüksek ve azimli olduklarını, 150’nin üzerinde iş başvurusu aldıklarını söyledi.
Çiçek Sepeti işe alım yöneticisi Duygu Erbal ise “İstanbul Aydın Üniversitesi bilinen ve büyük bir vakıf üniversitesi. İstanbul Aydın Üniversitesi ile hem staj hem yeni mezun programlarımız için sürekli iş birliği halindeyiz. Bugün de Kariyer Fuarı gibi çok güzel bir etkinliğe imza attılar, öğrencilerden aldığımız dönüşler ise çok verimli” diyerek fuar hakkında memnuniyetini ifade etti.