Ayhan ACAR/BARTIN, () - İSTANBUL'da kendisine ihanet eden eşinden boşandıktan sonra Bartın'a dönen 27 yaşındaki Ayten G. karlı havada çocuklarıyla sokakta kalınca, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından sığınma evine yerleştirildi.
Annesini yıllar önce kaybedince babası tarafından sokağa terk edilen Ayten G., çocuk yaşta koruma altına alındıktan sonra evlatlık verildi. Ayten G., 6 yıl önce İstanbul'da Ş. Ş. ile evlendi. Bu evlilikten 4 ve 6 yaşında iki oğlu olan Ayten G., eşinin başka bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenince boşanma davası açtı. Ayten G., boşandıktan sonra da çocuklarını alarak memleketi Bartın'a döndü.
BİRLİKTE YAŞADIĞI KİŞİDEN HAMİLE KALDI
Bartın'da kimsesi olmadığı için kalacak yer bulamadığını söyleyen Ayten G., iddiaya göre tanıştığı bir erkekle yaşamaya başladı ve ondan hamile kaldı. Ayten G., nikahsız yaşadığı kişiyi, 2 ay önce evli olduğunu öğrenince evden kovdu.
Geliri olmayan ve evin kirasını ödeyemeyen 8 aylık hamile Ayten G., ev sahibi tarafından önceki gün 2 çocuğu ile evden çıkarıldı.
SOKAKLARDA KALACAK YER ARADI
Ayten G., karla kaplı sokaklarda ayağında terlik ve üzerinde tişörtle kalacak yer ararken bir gün komşusunun evinde kaldı. Dün akşam saatlerinde sokaklarda yine aynı şekilde kalacak yer aradıktan sonra bir bankta çocuklarıyla oturan Ayten G.'yi gören bir kişi Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne haber verdi.
Görevliler tarafından alınan kadın, çocuklarıyla birlikte sığınma evine yerleştirildi.
'KİMSE BANA SAHİP ÇIKMADI'
Ayten G., eşinden boşandıktan sonra Bartın'a döndüğünü, ancak kimsesi olmadığı için tanıştığı bir kişiyle yaşamaya başlayıp ondan hamile kaldığını belirterek şunları söyledi:
"Birlikte yaşadığım bu kişinin evli olduğunu öğrenince, kavga ettim ve onu evden kovdum. O gidince kira ödeyemedim. Sokakta kaldık. Küçük oğlumun ayakkabılarını bile alamadım. Dün gece soğuktan ateşlendi. Sokaklarda kalacak yer ararken devlet sahip çıktı. Sığınma evine yerleştiriyorlar. Tek isteğim çocuklarımla birlikte mutlu bir evde yaşamak."
'DEVLETİMİZİN KORUMASINDA'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal ise duyarlı bir vatandaşın kendilerini aramasıyla Ayten G.'nin durumundan haberleri olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Kadın, 2 çocuğu ile bankın üzerinde oturuyormuş. Soğukta üşümüş. Görevlilerimiz kadını bulunduğu yerden alarak sığınma evine yerleştirdi. Kadın ve çocukları devletimizin korumasına alınmıştır. Şu anda bulundukları yer sıcak ve güvenlidir. Kadın için en uygun hizmet modeli neyse o yerine getirilecektir. Çocuklar koruma altındadır."

FOTOĞRAFLI