Mecliste görüşülmekte olan ‘İç Güvenlik paketi’ ile ilgili Adıyaman Barış ve Demokrasi Platformu basın açıklaması yaptı.
Adıyaman’da Engelliler Çarşısı önünde toplanan Adıyaman Barış ve Demokrasi Platformu üyeleri Atatürk Caddesi ve Gölbaşı Caddelerinden sloganlar eşliğinde Demokrasi Parkı’na yürüdü. Burada İHD Başkanı Osman Süzen, platform adına basın açıklaması yaptı. Süzen, hukuk devleti için iç güvenlik yasa tasarısının geri çekilmesi gerektiğini ve yasayla birlikte çözüm süreci paketinin askıya alınmış olacağını savundu.
Süzen, “Kamuoyunda ‘yeni iç güvenlik paketi’ olarak bilinen, ‘Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ TBMM’de milletvekillerinin birbirini yaralamaya kadar giden kavgaları ile görüşülmeye başlanmıştır.
Torba kanun şeklinde hazırlanan yasa tasarısı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde yer alan kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı, 6.maddesinde yer alan adil yargılanma hakkı, 10.maddesinde yer alan ifade özgürlüğü ve 11. maddede yer alan toplanma özgürlüğü hakları açısından sakıncalar taşımakla birlikte iç hukuk açısından yargıç güvencesini ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca barış ve çözüm sürecini sonlandırma riski taşımaktadır” dedi.