Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Mevlit Kandili ve Sarıkamış Şehitleri için hatim okutup, mevlit duası yaptırdı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da katıldığı mevlit duasını Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği hatim duası ve mevlitte Yakutiye Belediyesi mevlit şekeri dağıttı.
Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen askerler için Yakutiye Belediyesi ve Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi hatim tertipledi. Hatimlerin tamamlanmasının ardından Lala Paşa camiinde hatim duası yapıldı. Mevlit Kandilinin arifesine denk getirilerek birleştirilen Hatim duası ve Mevlit için Yakutiye Belediyesi mevlit şekeri dağıtıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Hz. Peygamberimizin kainatı şereflendirdiği günün arifesinde Sarıkamış harekatı sırasında şehit düşen askerlerimize okutulan hatim de birleştirilerek Lala Paşa camiinde hatim duası ve mevlidi şerif okutuldu. Şehitlerimize rahmet okurken, Hz. Peygamberimizin manevi huzurunda Yüce Allah’tan milletimiz ve insanlık için barış, huzur niyaz ettik" dedi.
Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanları Berfin Sultan Bozoğlan ile İrfan Kocaman, Gençlik olarak şehitleri anmanın önemine değindiler. Gençlik Meclisi Başkanları "Şehitlerimizi yad ettik, onlar için hatim indirildi. Yine Mevlit kandiline denk geldiği için Lala Paşa camiinde bu etkinliği yaptık. Dualar edildi, rahmetler dilendi. Gençlerin bu noktalarda aktif olması önemli. Bizde Belediye Başkanımız Ali Korkut’un desteğiyle güzel bir işe koşulduk" dediler.