Ferit DEMİR/ TUNCELİ, () - CEMEVİNDE kursa katılanlara bağlama hediye eden Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Biz artık Tunceli dağlarında silahların değil bağlamaların çatılmasını ve silah sesinin yerine bağlama sesinin yükselmesini bağlamaların çalmasını barışın hakim olmasını istiyoruz" dedi.
Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Cemevi'nde semah ve bağlama kursuna katılan kursiyerlere 15 bağlama hediye etti. Cemevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Türkiye'de ilk kez bir devlet kurumu olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile cemevinin işbirliği içinde bağlama ve semah kursu düzenlediğini belirtti. Yurt, "Türkiye bir barış sürecine giriyor. Dersim coğrafyasında artık istedik ki, artık silahlar sussun bağlamalar çalınsın, ağıtlar yerine türküler, deyişler söylensin. Sayın valimiz sağ olsunlar bizi kırmadılar, gençlerimizin bağlamalarını kendileri hediye almak istediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah umduğumuz olur artık bu savaş biter silahlar bırakılır. Gençlerimizin ellerinde bağlamalar olur" dedi.
Tunceli Valisi Osman Kaymak, dağlarda silahların yerine bağlamaların çatılmasını ve silahların susmasını bağlamaların çalmasını istedi. Vali Kaymak, "İlimizde bizler barışın kalıcı olması için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda her zaman söylüyoruz, barışı sürdürmek çok zor, ama bunun için herkese düşen görevler var. Bu çerçevede belki minik dokunuşlar yapıyoruz. Cemevinde bizim zaman zaman değişik programlarımız oldu. Bizim söylediğimiz şu var; artık gençlerimiz cemevlerine fazla gelmiyorlar. Burada cemevlerinin içerisindeki faaliyetlerin artırılması lazım. Buradaki insanların buraya daha çok gelmesi için birşeyler yapmak lazım. Bu çerçevede aslında Alevilikle bağlama bir birinden ayrılmaz bir bütündür. Dedik ki ilimiz cemevinde de bir semah ve bağlama kursu açalım. Ve böylece de şu mesajı vermek istiyoruz. Artık bölgemizde silahlar sussun, bağlamalar, türküler konuşsun. Türküler sevginin, kardeşliğin sesidir. Türküler, mutluluğun, huzurun, beraberliğin, aşkın sesidir. İnşallah sevginin, kardeşliğin olduğu yerde insanlar bir birini daha çok sevecekler ve eskiden yaşanmış acılar artık mutluluğa dönüşecek. Biz bu sevginin gerçekten Dersim coğrafyasında Tunceli'de etrafa yayılmasını çok istiyoruz, önemsiyoruz. Yanlış anlaşılmasın, BDP'li arkadaşlarımız da, CHP'li arkadaşlarımız da, her kesimden siyasi düşünceli insanlar artık barış; bizim için ekmek su kadar büyük ihtiyaç diyorlar. Barışın bu kadar özümsendiği, istendiği bir yerde aslında iradeyi ortaya koymak lazım. Biz artık Tunceli dağlarında silahların değil bağlamaların çatılmasını ve silah sesinin yerine bağlama sesinin yükselmesini bağlamaların çalmasını barışın hakim olmasını istiyoruz. Bağlamaları barışın ve sevginin, kardeşliğin sembolü olarak dağıtıyoruz kursiyer kardeşlerimize. Cemevi ilimizde barışın, kardeşliğin merkezi olsun diye düşünüyorum. Kursumuzun hayırlara, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI