AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından yapılan temayül yoklamasında partililer 47 milletvekili aday adayı için sandık başına gitti.
Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar oy kullanabilmek için adeta bir birleri ile yarıştı. AK Parti Tokat Milletvekili Aday Adayları da salonun dışına kurdukları stantlarda kendilerini tanıtmaya çalışırken, renkli görüntüler yaşandı. AK Parti Sivas Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, 81 ilde temayül yoklamalarının birlik ve beraberlik içerisinde yoğun bir katılımla yapıldığını söyledi. 7 Haziran seçimlerinde de AK Parti’nin milletin desteği ile yeni Türkiye’nin inşası için bir kez daha destek istediklerini ifade eden Bilgin, aday adaylarına başarılar diledi. Temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Nuri Elibol, Tokat’ta demokrasi şöleni yaşandığını söyledi. AK Parti’nin kurucu Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayanların bu demokrasi şölenini gördüklerinde ne kadar yanıldıklarını ve nasıl bir gaflet içerisinde olduklarını göreceklerini ifade eden Elibol, “Anadolu kenti Tokat’ta AK Parti Milletvekili adayların tespit ederken teşkilatlarından tutunda mahalle temsilcilerinin görüşlerine başvurarak milletvekili adayını tespit ediyor. Demokrasiden bahsedenler işte parti içi demokrasinin nasıl işlediğini gelip görsünler. Burada binlerce kişi geldi 47 aday adayı için oy kullanıyor. Partililer bu aday adaları arasında 5 kişi seçecek. Daha sonra kamuoyu yoklaması yapılacak, kanaat önderlerinin düşünceleri alınacak. Bu demokrasinin başarısı, zarafeti. Biz burada bir bayram, şölen yaşıyoruz” dedi.
28 Şubat sürecini değerlendiren Elibol, “28 Şubat’ta çözüm sürecine ilişkin çok güzel haberler aldık. Bu çözüm sürecinde terör denilen belaya son verilir, Türkiye bu seçimlerle beraber hem demokrasisini güçlendirir, hem yeni bir yeni anayasa yapma fırsatı bulur. Hem de çözüm süreci başarıya ulaşır ve bu ülkenin dağlarında her köşesinde bahar, barış hep birlikte 7 Haziran’da yaşarız diye umut ediyorum” diye konuştu.