Palandöken Belediyesini katkılarıyla AK Parti Palandöken İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Çanakkale Şehitleri anlam programa büyük ilgi gördü.
Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu da gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini anma gecesi saygı duruşu, istiklal marşını okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Daha sonra Saddık Karagöl hocanı ‘yeniden varoluş’ isimli konuşmasını ardından birbirinde güzel ilahi dinletisi yapıldı.
Çanakkale Şehitleri ile ilgili düzenlenen program hakkında bilgi veren AK Parti Palandöken İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Ahmet Arasoğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılında yaptığımız program günün anlam ve öneminin ruhuna uygun olması için sade ve anlamlı olmasına özen gösterdik. Bu programın gerçekleşmesine katkıda bulunan Palandöken Belediye Başkanımız sayın Orhan Bulutlara ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
BULUTLAR,“GENÇLERİN BU HEYECANINA ORTAK OLMAK İSTEDİK”
Palandöken İlçe Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu bu anlamlı geceye ortak olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Gençlik Kollarımızın düzenlediği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma gecesinde gençlerimizle birlikte olmasam da gönlüm ve yüreğim hep onlarla birlikte olmuştur. Düzenlenen gece günün anlam ve öneminin ruhuna uygun bir şekilde icra edilmesi beni son derece mutlu etmiştir. Çanakkale Savaşı’nın tarihe unutulmaz bir damga vurduğunu inancın nasıl güçlü bir kale olduğunu gösteren, az rastlanır bir mücadelenin zaferidir. Anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale. Hakk’ın batılı, birliğin yendiği zor bir imtihandır Çanakkale. Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı, kimi Ardahanlı, kimi Urfalı sayısız kaç yiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale. Geceye emeği olan Gençlerimizi bir kere daha kutluyorum” dedi.