Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilçe genelinde yapılması planlanan tren yolu geçitleri ve TOKİ konutları konusunda önemli açıklamalar yaptı.
Hızlı tren istasyonunun şehir içine yapılmaması konusunda dönemin akillerini eleştiren Bakıcı, TOKİ konusundaki söylentilere cevap verdi. Başkan Bakıcı, yaptığı açıklamada, "O dönemin akil insanları hızlı tren istasyonunun şehir içine yapılmaması için imza topladılar. Bugün bu tesis İçköy tarafına yapıldı ve hizmete açılarak kullanılmaya başlandı. 13 milyon liralık bu yatırım o dönemde şehir içine yapılsaydı tren yolu üst veya alt geçitlerinin tamamı hükümet kanalıyla yapılacaktı. Ama dönemin akilleri bu yatırımın şehir dışına yapılması noktasında büyük gayret sarf ettiler ve tüm yatırımlar bugün sıkıştı. Ama biz tüm bu engellemelere rağmen bu noktada yeniden harekete geçerek sayın vekilimiz Fahrettin beyle Bakanlık kapılarını aşındırdık. Yaptığımız yoğun görüşme trafiğinin meyvesini de çok şükür aldık ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğümüzden Bozüyük’e üç ayrı noktada geçit sözü aldık. Allah nasip ederse Saraycık yolu, mevcut alt geçidin olduğu yer ve Yeşilkent’e 3 ayrı geçişi yaparak bizlere teslim edecekler. Bu büyük hizmeti de ilçemize kazandırmış olacağız" dedi.
"TOKİ KONUTLARINDA SIKINTI YOK"
TOKİ inşaatlarının büyük bir hızla devam ettiğini de belirten Bakıcı, "Kendileri bize yapı kullanım izin belgesi için başvurularını yaptılar. Muhalefet buna da bir yakıştırma bulmuş ve ’Yok efendim altından tren geçiyor, kayma varmış, çatlama varmış.’ Vallahi biz de bu işten bir şey anlamadık. Hep varmış, yokmuş söylemleriyle kendi hayal dünyalarında karalama kampanyaları üretiyorlar. TOKİ inşaatımızda hiçbir sıkıntı yok, rahat olun. Kısa bir sürede yol bağlantısı tamamlanacak, biz de belediye olarak üzerimize düşen çalışmaları yapacağız. Bir an önce de açılışını gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.