Muğla Valisi Amir Çiçek, “Sosyal Yardımlaşmayı Etkinleştirme Projesi” kapsamında Dalaman’da yardıma muhtaç ve engelli ailelerden bazı vatandaşları da evlerinde ziyaret etti.
Vali Çiçek’e İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu eşlik etti.
Heyet ilk olarak, Karaçalı Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki Nezahat Yiğit, engelli kızı Elif Gül ve üçüncü sınıf öğrencisi Fatma Gül’ü evlerinde ziyaret ederek Dalaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerinden ailenin durumu hakkında bilgi aldı. Vali Çiçek’i evlerinde ağırlamaktan çok memnun olduklarını dile getiren Nezahat Yiğit, Vali Çiçek’e teşekkür etti.
Vali Çiçek ve beraberindekiler daha sonra eşi Akif Özdemir ve zihinsel engelli halasının bakımını üstlenen 32 yaşındaki ev hanımı Melek Özdemir’i evlerinde ziyaret edip,
Aile ile bir süre sohbet etti. Vali Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Altıntaş Mahallesi’nde oturan engelli oğlunun bakımını üstlenen 41 yaşındaki ev hanımı Sultan Er’i evlerinde ziyaret ederek ailenin durumu hakkında Dalaman Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Çiçek ve Kaymakam Şimşek’i evlerinde görmekten mutlu olduklarını belirten aileler, devletin temsilcilerine bu yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti. Ziyaretlerden sonra yaptığı açıklamada “Sosyal Yardımlaşmayı Etkinleştirme Projesi” kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinde aileleri ziyaret etmeyi amaçladığını söyleyen Vali Çiçek, Muğla genelinde sosyal kaynaşmayı sağlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.