Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlık etti. 11 meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda 38 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri bir sonraki toplantıda karar alınmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI
Meclis gündemindeki 38 maddenin hızlı komisyonlara havale edildiği mecliste Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Bir önceki mecliste 5’e çıkartılan komisyon üyesi sayısı, oy çokluğu ile 3’e indirildi. Gizli oy, açık sayım usulü ile gerçekleştirilen oylamada AK Parti’den Ünal Sarıoğlu 52, CHP’den Evrim Karakoz ve Mehmet Mükremin Semercioğlu 44’er oy alarak Denetim Komisyonu’na seçildi.
MECLİS TATİL YAPMAYACAK
2015 yılı içerisinde belediye meclisinin tatil yapmaması da oy birliği ile kabul edildi. Başkan Çerçioğlu konu ile ilgili olarak, "Bizler vatandaşımıza hizmet üretmek için varız. Zaten aylık olarak toplanıp kararlar alıyoruz. Vatandaşımıza hizmet etmek adına güzel bir karar oldu" dedi.
38 gündem maddesinin tamamlanmasının ardından ek gündem maddelerinin de gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci toplantısını 15 Ocak Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirecek.